Головна » Виробництво » Росіяни поскаржились Януковичу, що на Дрогобицькому долотному заводі завелись рейдери

Росіяни поскаржились Януковичу, що на Дрогобицькому долотному заводі завелись рейдери

ВАТ «ВБМ-групп» (РФ), що є власником 97,36% акцій ВАТ «Дрогобицький долотний завод» (ДДЗ), просить президента України Віктора Януковича взяти під контроль ситуацію на цьому підприємстві у зв’язку із захопленням його групою осіб, пов’язаних з ТОВ “Універсальна бурова техніка” (обидва Дрогобич Львівської обл.).

Про йдеться у відкритому листі російської компанії керівництву української держави, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як йдеться в листі, група осіб, використовуючи свої зв’язки в місцевих органах влади, судах, банках, за участю реєстратора, свідомо банкротить ДДЗ – одне з найбільших підприємств регіону та українського машинобудування.

“У жовтні 2010 року контроль над активами ВАТ” ДДЗ “захопила група, пов’язана з ТОВ” Універсальна бурова техніка “. На нашу думку, ТОВ було створено спеціально з метою здійснення рейдерського захоплення Дрогобицького долотного заводу”, – йдеться у зверненні.

Згідно з ним, колишні члени правління ДДЗ В. Серьогін та Л. Мищатін вчинили ряд дій для підготовки рейдерського захоплення майна ДДЗ і в даний час протидіють відновленню контролю “ВБМ-групп” над активами заводу і, більше того, вчиняють дії щодо доведення заводу до банкрутства .

“ВБМ-групп”, діючи як сумлінний інвестор, просить втрутитися в ситуацію, що склалася і надати сприяння в захисті ВАТ “ДДЗ” і його майна від рейдерського захоплення, а також припинити свавілля органів місцевого самоврядування м.Дрогобич на чолі з О. Радзієвським та органів влади (включаючи органи судової влади), за підтримки яких здійснюється рейдерське захоплення “, – звертається до президента російська компанія.

Дрогобицький долотний завод випускає нафтопромислове обладнання, в тому числі шарошечні долота для буріння нафтових і газових свердловин, бурильні головки, калібратори, розширювачі. Основні споживачі продукції підприємства в Україні – ВАТ “Укрнафта”, ДК “Укргазвидобування”, НАК “Нафтогаз Україна”, в Росії – “Сургутнафтогаз”, “Сибнефть”, “Татнафта”, Кондогорскій ГЗК. Продукція також постачається в інші країни СНД і далеке зарубіжжя.

У січні-вересні 2010 року підприємство отримало чистий збиток у розмірі 34280 тисяч грн, що в 6,8 рази перевищило аналогічний показник січня-вересня 2009 року, а чистий дохід від реалізації продукції скоротився на 32,5% в порівнянні з дев’ятьма місяцями 2009 року – до 43160 тисяч грн.

В кінці серпня поточного року ДДЗ оголосив про дефолт у зв’язку з нездатністю погашення облігацій серії “В” на суму 25 млн грн, випущених в серпні 2007 року і викуплених Ощадбанком.

Господарський суд Львівської області 14 жовтня порушив справу про банкрутство ДДЗ за позовом Ощадбанку, що вимагає повернення 1,3 млн грн відсотків по облігаціях серії “B”, і ввів процедуру розпорядження майном, призначивши розпорядником львівського арбітражного керуючого Олега Босака.

У структуру “ВМБ-груп” входять п’ять великих заводів з виробництва нафтопромислового обладнання на території Росії та Україні. Основний напрямок діяльності компанії – виробництво бурового інструменту для нафтогазовидобувної, гірничорудної та вугільної промисловості. Частка продукції “ВБМ-групп” на російському ринку складає близько 80%. Чисельність співробітників групи становить близько 9 тис. чоловік, річна виручка – більше $ 480 млн.

x

Рекомендуємо

Робітник Дрогобицького долотного заводу

Дрогобицький долотний завод переміг росіян

Перемога! «Універсальна бурова техніка» (Дрогобицький долотний завод) вибила з українського ринку російських ...