Головна » Виробництво » Другу чергу вітроелектростанції «Старий Самбір-1» запустять у 4 кварталі
Монтаж вітрогенератора

Другу чергу вітроелектростанції «Старий Самбір-1» запустять у 4 кварталі

У 4 кварталі 2016 року група компаній «Еко-Оптіма» введе в експлуатацію другу чергу вітрової електростанції «Старий Самбір-1».

Про це повідомив начальник управління інвестиційної політики Львівської облдержадміністрації Роман Матис, передає прес-служба ЛОДА.

«Сьогодні на завершальному етапі знаходиться запуск другої черги [вітроелектростанції]», — сказав він, зазначивши, що уже підготовлено майданчики під будівництво двох вітрогенераторів.

Після запуску другої черги «Старий Самбір-1» вироблятиме 13,2 МВт електроенергії за годину.

Матис нагадав, що у 2014 році «Еко-Оптіма» запустила у Старосамбірському районі першу чергу (2 вітряки) вітроелектростанції «Старий Самбір-1» потужністю 6,6 МВт, в яку інвестувала 9 млн євро.

Будівництво ВЕС «Старий Самбір-1» здійснюється в рамках Державної цільової економічної програми енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива.

ТОВ «Еко-Оптіма» — це українська компанія, яка займається розробкою та впровадженням відновлювальних екологічно чистих джерел енергії, створеннням генеруючих потужностей з використанням енергії вітру, сонця, води, біомаси. Засновниками компанії виступають львів’яни Зиновій Козицький, його сини Максим і Степан, а також Ярослав Шпак, колишній голова спостережної ради «Львівобленерго».

Читайте також:

5 фактів про найбільшу у Західній Україні вітроелектростанцію, яку будують львів’яни

«Еко-Оптіма» завершила будівництво сонячної електростанції біля Самбора (Відео)

x

Рекомендуємо

Максим Козицький

У виданні батька начальника Львівської ОВА несподівано змінився шеф-редактор

Новим шеф-редактором львівського інтернет-видання Lviv.media став Арсен Данилюк.