Головна » Виробництво » Керівник «Шувару» прогнозує настання «чорних днів» для фермерів
Комбайни у полі

Керівник «Шувару» прогнозує настання «чорних днів» для фермерів

Українські фермерські господарства програю́ть у конкурентній боротьбі з європейською c/г-продукцією, і надалі їхні позиції лише погіршуватимуться, якщо держава їм не допоможе, прогнозує заступник директора ринку «Шувар» Іван Стефанишин.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції у Львівському прес-клубі, передає кореспондент «Прибутку».

«В Україні не створено умов для фермерських господарств. Порівняно із Заходом, фермери зараз не є організованими, структурованими. Вони не мають матеріально-технічної бази», — сказав Стефанишин.

В рамках угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС, що почала діяти з 1 січня цього року, українські фермери отримали можливість експортувати свою продукцію в Європу. Проте, зазначив експерт, на ділі з 37 позицій товарів експортують лише 7 позицій, оскільки по інших позиціях українська сільгосппродукція не відповідає європейським стандартам.

А оскільки продукція українських фермерів гірша за якістю від тієї, що імпортується, то вони почали відчувати проблеми зі збутом і на внутрішньому ринку, повідомив заступник директора «Шувару». І, якщо нічого не зміниться, «місцеві агропідприємці зазнають серйозного тиску з-за кордону».

Зовсім погані справи, наголосив він, у звичайних фермерів, в т.ч. у Львівській області. З одного боку, через занепад вітчизняної харчової промисловості їм складно збути свою продукцію на внутрішньому ринку, з іншого боку, вони не можуть офіційно експортувати її, хіба що через посередників, які, користуючись ситуацією, скуповують у фермерів продукцію за низькими цінами.

Довідка: «Шувар» — найбільший у Львові оптовий ринок сільськогосподарської продукції.

x

Рекомендуємо

Поле

Прокуратура конфіскувала в іноземців 6 земельних ділянок на Львівщині

У Львівській області конфіскували 6 земельних ділянок, які перебували у власності іноземців, ...