Упродовж сезону 2022/23 у Львівській області переробили майже 1,1 млн тонн цукрових буряків, з яких виробили 158,5 тис. т цукру, на 19,5% більше, ніж в попередньому сезоні.
Про це повідомили в департаменті агропромислового розвитку Львівської облвійськадміністрації, передає прес-служба ЛОВА.
«У минулому сезоні ми мали суттєве збільшення виробничих площ, а погода сприяла покращенню якісних показників цукрового буряка. Саме внаслідок поєднання цих двох факторів ми побачили суттєвий приріст виробництва цукру в регіоні», — прокоментувала результати сезону цукроваріння директорка департаменту Тетяна Гетьман.
За її словами, переважно зростаючий тренд у виробництві цукру в регіоні спостерігається 5 років поспіль. За цей період, як сказано в повідомленні, збір цукрового буряка на Львівщині збільшився на 38%, виробництво цукру зросло на 46,6%. Основну частину львівського цукру реалізовують на внутрішньому ринку, на експорт йде близько 20%, переважно в країни ЄС.
У 2023 році в області, за даними оперативного моніторингу господарства, планують посіяти 13,7 тис. га цукрового буряка.