Головна » Інше » Біля Трускавця утворилось нове гігантське провалля
Нове провалля біля Трускавця і Стебника
Нове провалля біля Трускавця / Фото: Олег Лешуха

Біля Трускавця утворилось нове гігантське провалля

Поблизу Трускавця у неділю зранку утворилось нове карстове провалля, удвічі глибше за те, що виникло там кілька років тому.

За повідомленням Дрогобицької міськради, глибина мега-ями — 100 метрів, а її діаметр — близько 150 метрів і продовжує збільшуватись.

https://www.facebook.com/707124206158824/videos/2248817698554950/

Нове провалля з’явилось за півтори сотні метрів від старого. Зовсім поруч з ним знаходиться футбольне поле. На щастя, ніхто з людей не постраждав.

Надзвичайна ситуація трапилась в межах гірничого відводу рудника №2 Стебницького гірничо-хімічного підприємства «Полімінерал», що займалось в минулому видобутком калійних руд.

Доступ до провалля перекрили. По автомобільній дорозі Дрогобич-Трускавець, що проходить неподалік і під якою, за деякими відомостями, також є карстові пустоти, обмежать рух великогабаритного транспорту.

Як зазначив доцент кафедри екологічної та інженерної геології і гідрогеології Львівського національного університету ім. І.Франка Василь Дяків, карстопровальні явища на «Полімінералі» продовжуватимуться до повного затоплення рудника.

Нагадаємо, у ніч на 30 вересня 2017 року на території села Модричі Дрогобицького району у руднику №2 Стебницького ДГХП «Полімінерал» відбувся обвал карстової породи діаметром 200 метрів та глибиною 50 метрів.

x

Рекомендуємо

Ukraїner зняв проморолик про Львівщину

Медіа-проект Ukraїner, який називають українським National Geographic, презентував сьогодні проморолик про Львівську ...