Головна » Інше » Рівень заборгованостей із зарплати на Львівщині у серпні планується зменшити на 15 відсотків

Рівень заборгованостей із зарплати на Львівщині у серпні планується зменшити на 15 відсотків

Львівська облдержадміністрація впродовж серпня планує зменшити рівень заборгованостей із зарплати на 15 відсотків, — повідомила прес-служба Львівської ОДА з посиланням на першого заступника голови Львівської ОДА Леоніда Мельника.

Сьогодні Леонід Мельник провів нараду з питань погашення боргу із зарплати із представниками інспекції з цін, прокуратури та керівників підприємств-боржників. Відтепер такі наради будуть проводитись щотижнево. Участь у них братимуть також представники обласного суду, виконавчої служби, управління юстиції, а також керівники підприємств, у яких борг із невиплати зарплати найбільший.

Львівська ОДА також планує публікувати список керівників підприємств-боржників у пресі. „Це стане для них ще одним стимулом до виправлення”, — вважає Леонід Мельник.

Прокуратура, у свою чергу, проведе моніторинг серед підприємств-боржників із зарплати і розставить їх в арифметичному порядку для ознайомлення громадськості.

На наступних нарадах планується заслухати керівників п’яти найкрупніших підприємств-боржників із зарплати на предмет шляхів розв’язання цієї проблеми. В іншому випадку, на думку Леоніда Мельника, такі посадовці не мають жодного права обіймати керуючі посади.

Проти керівників підприємств, які з тих чи інших причин затримують виплату зарплати своїм працівникам, у судах розглянуто 57 кримінальних справ. За словами начальника відділу нагляду за додержанням та застосуванням законів обласної прокуратури Марини Піхут, кримінальні справи проти керівників підприємств порушують тільки у тих випадках, коли посадовці порушують законодавство у частині невиплати зарплати. Наприклад, купують мобільні телефони (Сколівський завод пластмас), оргтехніку та канцтовари („Галев-ресурс”) у той час, коли мають борги перед працівниками у сотні тисяч гривень. З іншого боку, вважає представник прокуратури, суди іноді закривають справи через «малозначимість» або ж у разі запевнення відповіджних керівників, що ситуацію буде виправлено.

На даний час сума боргу із зарплати становить понад 120 млн. грн., за цим показником Львівщина посідає в Україні четверте місце.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...