Головна » Довідник » NB! » 6 порад, як вибрати дитячий велосипед
Триколісний дитячий велосипед

6 порад, як вибрати дитячий велосипед

Вибір дитячого велосипеда — справа, до якої слід поставитись з усією відповідальністю, якщо хочете, щоб він приніс вашій дитині і задоволення, і користь.

Як відомо, їзда на «велику» покращує фізичний стан дитини та збільшує її витривалість. Нерідко батьки вирішують, що дитячий велосипед купити необхідно, щоб хоча б на якийсь час відірвати чадо від екрана смартфона чи планшета. Ниже пропонуємо декілька порад, як вибрати дитячий велосипед.

1. Вибираючи велосипед, зважайте на вік і зріст дитини

Це основні параметри, на які орієнтуються виробники дитячих велосипедів. Є навіть спеціальна таблиця, де наочно показано, велосипед з яким діаметром коліс слід брати для дитини певного віку і зросту.

Ось ця таблиця:

Вік, років Зріст, см Колеса, дюйми
до 2 Біговели, триколісні
2-4 до 100 12″
3-6 до 115 16″
5-8 до 130 20″
7-13 від 130 24″
від 14 від 150 26″, дорослий

Звичайно, буває так, що дитина значно вища за своїх ровесників — в таких випадках доречно орієнтуватись саме на зріст дитини.

2. Активному малюку купіть біговел

Це такий собі велосипед без педалей. На відміну від триколісного велосипеда, біговел навчить вашого кіндера тримати рівновагу, що неабияк допоможе йому в майбутньому, коли пересідатиме на двоколісного коня. Тільки майте на увазі, що на спуску з гірок біговел погано керований, він може набрати значну швидкість і перекинутись.

Якщо дитина спокійна, не схильна гасати, їй цілком підійде триколісний велосипед, на якому вона почуватиметься впевнено і не боятиметься впасти, оскільки такі велосипеди доволі стійкі. За це доведеться заплатити прохідністю: по пересіченій місцевості цим видом транспорту пересуватись виснажливо, так само як і на великі відстані. Тому, як варіант, можна розглянути придбання триколісного велосипеда зі спеціальною ручкою, які останнім часом стали дуже популярні. З допомогою цієї ручки батьки можуть штовхати велосипед — по-суті, це виходить такий собі спортивний варіант коляски. Існують моделі зі зйомною ручкою, однак на форумах батьки нерідко жаліються, що такі моделі швидко ламаються.

3. Не беріть дитині байк «на виріст»

Діти швидко ростуть, і у батьків може виникнути спокуса своїй малечі велосипед дитячий купити, так би мовити, на виріст. Погана ідея. Юний велосипедист має без проблем діставати руками до керма, не горблячись, а ногами — до педалей; коли ж він стоїть на рівних ногах на землі, верхня труба на рамі велосипеда має знаходитись на відстані 10 см від промежини дитини — інакше їй просто-на-просто буде незручно, і це може відбити їй бажання надалі возитись на ровері.

4. Гальма у першого в житті дитини ровера мають бути ножні

До 8 років дзецку не варто купувати велосипед із ручними гальмами, оскільки йому може банально не вистачити сил витиснути їх. Ножні гальма — оптимальний варіант. До слова, з багатошвидкісними роверами теж не слід поспішати, хай дитина для початку опанує досконало одношвидкісний.

5. Безпека — понад усе

Безперечно, дитинство без синців і саден — нонсенс. Але краще все ж подбати про максимальний захист малого велосипедиста. Зверніть увагу, чи ланцюг на ровері прикритий захисним кожухом (аби уникнути потрапляння в нього одягу малюка), чи є на кермі м’який захист. Також малечі доречно придбати захисний шолом.

6. Дитячий велосипед краще купувати у спеціалізованих магазинах

Так, звісно, на базарі можна знайти доволі дешеві роверики китайського виробництва, проте це буде той випадок, коли скупий платить двічі. Так само спеціалісти не радять купувати дитячий велосипед у звичайних магазинах іграшок, бо там, як правило, обмежений вибір, а персонал має доволі поверхові знання про те, як вибрати велосипед для дитини. Тому розумним буде відвідати спеціалізований магазин з продажу велосипедів, наприклад Велотрейд, де представлено широкий вибір велосипедів для дітей різного віку, в тому числі для підлітків.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...