Головна » Інше » З початком опалювального сезону у Львові тепло подаватиметься лише у будинки, які не мають заборгованості за теплопостачання – Ігор Марчак

З початком опалювального сезону у Львові тепло подаватиметься лише у будинки, які не мають заборгованості за теплопостачання – Ігор Марчак

„З початком опалювального сезону у Львові тепло подаватиметься лише у будинки, які не мають заборгованості за теплопостачання”, — заявив сьогодні на прес-конференції директор МКП „Львівтеплоенерго” Ігор Марчак.

Опалювальний сезон орієнтовно планується розпочати 15 жовтня.

Ігор Марчак повідомив, що до 1 жовтня планується завершення підготовку підприємства до опалювального сезону. „Зараз завершуються ремонтні роботи і до 1 жовтня „Львівтеплоенерго” до опалювального сезону буде готове”, — додав він. З технічного боку Ігор Марчак проблем по підприємству не бачить. Натомість він бачить інші проблеми, а саме по проплатам за теплоенергію.
Як розповів директор МКП „Залізичнетеплоенерго” Мирон Терех, з технічної точки зору очолюване ним підприємство готове до початку опалювального сезону. За словами Мирона Тереха, хоч зараз і проводяться ремонтні роботи, однак не вдасться зробити всі заплановані роботи. Він зазначив, що у „Залізичнетеплоенерго” також існує проблема з погашенням заборгованості за тепло та поточних проплат за гарячу воду. Внаслідок цього не вдається погасити заборгованість перед газовиками, яка становить лише у цьому році 1,1 млн. грн. Мирон Терех відзначив кооперативи, які в середньому проплачують 95% за гарячу воду. Він наголосив на тому, що в Залізничному районі фактично немає ні одного закладу освіти, який би розрахувався за тепло. Виключення становлять заклади освіти, які фінансуються з міського бюджету. Всі боржники за його словами, не отримають тепла.
Ігор Марчак зазначив, що літо за розрахунками пройшло дуже погано. „Якщо в червні-липні ми йшли на рівні 60% по розрахункам за погашення заборгованості по теплу та поточним проплатам за подачу гарячої води, то у серпні був повний провал проплат за теплову енергію”, – додав він. Ігор Марчак також наголосив на тому, що за 10 днів вересня ситуація не лише покращилася, а ще більше погіршилася. За цей період проплати склали 466 тис. грн.

Ігор Марчак розповів, що після останнього опалювального сезону були укладені договори з будинками і складені графіки погашення заборгованості, згідно з якими проплати заборгованості були відтерміновані до 1 листопада. „При цьому графіки погашення заборгованості за енергоносії з газовиками були укладені до 1 вересня”, – зазначив він.

Ігор Марчак повідомив, що не вдалося провести розрахунки із газовиками у звязку із тим, що мешканці перестали розраховуватися за тепло. „Я вже більше тижня кожен день веду перговори із постачальниками і транспортувальниками газу”, — зазначив він. Газовики, за його словами, готові піти на компроміс, але просять оцінити реально можливості „Львівтеплоенерго” по проплатам”. Мешканці повинні були погашати борги в розмірі 3,6 млн. грн., а розрахунки ведуться на рівні 2 – 2,5 млн. грн.

Станом на 1 вересня заборговність неселення перед „Львівтеплоенерго” за виділене тепло у 2003 році становить 16 млн. грн.: будинки комунальної власноті – 10 млн. грн., відомчі – 1,8 млн. грн., кооперативні – 1,2 млн. грн., кондомініуми – 150 тис. та інших – 4,8 млн. грн. Борг за опалювальний сезон починаючи з 1 жовтня 2002 року становить 24 млн. грн. Загальний борг населення Львова перед МКП „Львівтеплоенерго” становить 60 млн. грн. Загальний борг МКП „Львівтеплоенерго” перед „Львівгазом” за спожитий газ становить 40 млн. грн., з них протягом 2003 р. підприємство заборгувало 9 млн. грн.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...