Головна » Інше » У Львівській області 5 днів відпускні ціни на нафтопродукти в роздрібі залишаються стабільними

У Львівській області 5 днів відпускні ціни на нафтопродукти в роздрібі залишаються стабільними

Упродовж останніх 5 днів відпускні ціни на нафтопродукти у мережах АЗС Львівської області залишаються стабільними, а закупівельні навіть дещо знизилися, — повідомив „Контекст-медіа” заступник начальника Державної інспекції з контролю за цінами у Львівській області Ярослав Куцько.

За його словами, на сьогодні середня ціна дизельного пального на автозаправках області становить 1,75 грн./л, бензину марки А-76 — 1,61 грн./л, А-80 — 1,61 грн./л, А-92 — 1,95 грн./л, А-95 — 2,13 грн./л, А-98 — 2,50 грн./л.

Ярослав Куцько розповів, що різкий стрибок цін на нафтопродукти у Львівській області був помічений 26-27 серпня, коли, накриклад, ціна на дизпаливо у роздрібі зросла на 26,8% у порівнянні з аналогічною датою минулого року.

Подорожчання нафтопродуктів на Львівщині Я.Куцько пов’язує із кон’юнктурою на загальноукраїнському ринку. „Ми, в принципі, в основному використовуємо привізне паливо, і тому певним чином формування рівня цін, залежить від нафтопереробних комбінатів, які діють за межами області. Тобто якимось чином, будемо говорити, ціна формується в межах України. І це вплинуло на Львівську область”, — сказав він.

До причин подорожчання бензину заступник начальника Держінспекції цін відніс також сезонний фактор, пов’язаний із початком посівної. Опосередкований вплив на вартість нафтопродуктів, на його думку, має також подорожчання інших товарів, зокрема продуктів харчування. „Економічно воно не в’яжеться, але, в принципі, якщо ціни на споживчі товари зростають, вони (продавці нафтопродуктів — „Контекст-медіа”)”, — зауважив Ярослав Куцько.

Він прогнозує, що найближчими тижнями ціна на нафтопродукти в області продовжуватиме залишатись на нинішньому рівні, оскільки тенденція до збільшення закупівельних цін не спостерігається. Припускає, що ціни, можливо, навіть дещо впадуть. Інше, за його словами, може трапитися хіба що у випадку форс-мажорних обставин, наприклад, якщо виникнуть проблеми із ввозом нафти.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...