Головна » Інше » 10 млрд. грн. або 1/5 держбюджету не поступає щорічно до Держбюджету через корупцію на митницях

10 млрд. грн. або 1/5 держбюджету не поступає щорічно до Держбюджету через корупцію на митницях

Щорічна сума, яка не поступає до Державного бюджету через корупцію на митницях, дорівнює 10 млрд. грн., або 1/5 Держбюджету.

Така інформація була озвучена на вчорашньому спільному засіданні Комітету ВРУ по боротьбі зорганізованою злочинністю і корупцією та Тимчасової слідчої комісії ВРУ для контролю за дотриманням законності при ввезенні на миту територію України продуктів харчування та інших товарів. Про це повідомляє прес-служба комітету.

Критиці на засіданні була піддана робота Західної регіональної митниці. „Львівська регіональна митниця щоденно передає до правоохоронних органів Львівщини хабарі для посадовців — десятки тисяч доларів США, — повідомляє прес-служба Комітету ВРУ по боротьбі зорганізованою злочинністю і корупцією. — Таку заяву висловили окремі народні депутати України, посилаючись на скарги своїх виборців, а також на тих, хто працює в митних органах. Особлива критика прозвучала на адресу начальника Львівської регіональної митниці Романа Козака. Народні депутати України – члени Тимчасової слідчої комісії, які безпосередньо спілкувалися з ним, прямо заявили про його некомпетентність, переслідування професіоналів, звільнення з роботи чесних працівників митних органів Львівщини”.

Як повідомляв „Контекст-медіа”, на засіданні робота Державної митної служби України визнана недостатньою, а робота Львівської регіональної митниці незадовільною. Керівництву Державної митної служби України рекомендовано вирішити питання щодо звільнення Романа Козака з посади начальника Західної регіональної митниці.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...