Головна » Інше » Представники місії Світового банку ознайомилися з роботою „Львівводоканалу”

Представники місії Світового банку ознайомилися з роботою „Львівводоканалу”

4 листопада з наглядовою місією за впровадженням проекту “Водопостачання та каналізації м. Львова”, що підтримується позикою Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) та грантом шведського уряду, у Львові перебували представники місії МБРР, — повідомила „Контекст-медіа” фахівець зі зв’язків з громадськістю і пресою ЛМКП “Львівводоканал” Наталія Бондаренко

До складу делегації, яку очолював Шігео Катцу – віце-президент Світового банку по регіону Європи та Середньої Азії, увійшли: Лука Барбоне – директор Світового банку в Україні, Душан Вуйович – голова Представництва Світового банку в Україні, Дмитро Деркач – керівник відділу зовнішніх зв’язків, Юрій Савко – координатор по зв’язках із громадськими організаціями.

Після зустрічі з керівництвом області та міста, делегація відвідала ЛМКП “Львівводоканал”. Перед офіційною частиною, представники місії МБРР у супроводі директора Василя Склярського оглянули окремі об’єкти підприємства. Сторони обговорили інженерно-технологічні, фінансово-економічні проблеми підприємства та відповідні питання стосовно реалізації проекту.

Шігео Катцу цікавили такі питання, як структура тарифів, їх формування, співпраця зі споживачами. Також він наголосив на невирішеному питанні з ВАТ “Львівобленерго” і на фінансовому стані підприємства за останні роки. Торкнувся питання водовідведення і того, як зробити цю послугу прибутковою. Директор підприємства Василь Склярський надав фінансові звіти, розповів про ріст поступлення готівкових коштів, про тарифи. Також повідомив про наміри адміністрації стосовно ліквідації заборгованості по заробітній платі працівникам підприємства. Він попросив керівництво Банку оперативніше та з розумінням ставитися до звернень і пропозицій керівництва ЛМКП “Львівводоканал” з метою прискорення процесу впровадження проекту, “щоб запрацювали живі кошти”. Щодо водовідведення, то Василь Склярський наголосив на двох основних проблемах — зменшенні енергоємності обладнання та вирішенні проблем залучення додаткових коштів для цілей утилізації відходів (мулу та осадів), які утворюються на очисних спорудах.

Наприкінці зустрічі Шігео Катцу подякував за детальну інформацію, вибачився за те, що затягнулося впровадження проекту, попросив надати звіти щодо оцінки тендерних пропозицій. Також повідомив про готовність до подальшої співпраці з ЛМКП “Львівводоканал”.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...