Головна » Бізнес » Банки » «Кредобанк» почне продавати заставне майно на онлайн-аукціоні «СЕТАМ»
Відділення Кредобанку у Львові

«Кредобанк» почне продавати заставне майно на онлайн-аукціоні «СЕТАМ»

«Кредобанк» почав співпрацю з ДП «СЕТАМ», яка дозволить банку безпосередньо виставляти пропозиції в державній системі електронних аукціонів з продажу арештованого і банківського майна.

Відповідну угоду вони підписали на початку листопада, поінформувала «Прибуток» прес-служба «Кредобанку».

За умовами угоди, банк зможе виставляти на електронні торги всі види заставного та арештованого майна, а також права вимоги боргу. Продаж здійснюватиметься як на класичних аукціонах без зниження ціни (англійський), так і на аукціонах з покроковим зниженням ціни (голландський). Покупцями майна на онлайн-аукціонах зможуть стати усі бажаючі, що зареєструються в системі продажів OpenMarket.

Виконавчий директор напрямку управління непрацюючими активами АТ «Кредобанк» Анджей Голка зазначив, що банк пішов на співпрацю з «СЕТАМ», бо переконаний, що виставлені на його майданчику об’єкти забезпечення будуть об’єктивно оцінені та продані.

«На мою думку, ціни за активи на «СЕТАМ» є дійсно ринковими, оскільки ця система сьогодні фактично формує ринок. Чесність та прозорість формування ціни на активи, що продаються, особливо важлива в умовах економічних викликів воєнного стану», — сказав він.

«У процесі реструктуризації та стягнення ми намагаємося знайти такі рішення, які б дозволили провадити свою діяльність та одночасно повертати борги банку, і прозоре формування ринкової ціни на активи на цьому етапі допоможе в цьому і нам, і клієнту», — додав Анджей Голка.

Заступник генерального директора з розвитку ДП «СЕТАМ» Давид Салахутдінов у свою чергу сказав, що «СЕТАМ» готовий до плідної співпраці з «Кредобанком». За його даними, завдяки конкурентним торгам за весь час через аукціон OpenMarket було успішно реалізовано понад 77 тис. лотів на загальну суму 19,2 млрд грн.

x

Рекомендуємо

Черга під відділенням "А-Банку"

У Львові пенсіонери «штурмують» відділення «А-Банку». В чому справа

Біля відділень банку «А-Банк» у Львові останніми днями можна побачити незвично велику ...