Головна » Бізнес » Енергетика » Львівський завод розробляє пристрій для ліквідації витоків газу в помешканнях
Дільниця з випуску модемів 104.ua Smart

Львівський завод розробляє пристрій для ліквідації витоків газу в помешканнях

Львівський завод RGC Production розробляє для системи «розумний дім» пристрій, який, у разі виявлення в помешканні витоку газу, автоматично перекриватиме його подачу і викликатиме «аварійку».

Про це повідомив керівник RGC Production Олександр Волович в інтерв’ю журналу «Енергобізнес».

Пристрій працюватиме на базі розробленого заводом раніше модему для дистанційної передачі показників споживання газу 104.ua Smart.

«В основі — базова версія модему, тільки ми його модифікуємо для спільної роботи з сигналізатором газу й електромагнітним клапаном, який стоїть перед лічильником газу. У разі перевищення допустимої норми концентрації метану або вуглекислого газу, спрацьовує газовий сигналізатор, він передає сигнали на клапан, який перекриває подачу газу, і на модем, який, у свою чергу, передає сигнал в аварійно-диспетчерську службу, щоб та могла оперативно виїхати на місце і усунути проблему», — пояснив Волович принцип дії пристрою.

Завод RGC Production у Львові було відкрито в 2019 році. Він спеціалізується на виготовленні обладнання для газорозподільних і газотранспортних систем. Модем 104.ua Smart підприємство запустило у виробництво в 2020 році, випустивши за підсумками року 11 544 таких пристроїв. В 2021 р. планує випустити 35 000.

RGC Production входить в групу «Регіональної газової компанії» (РГК).