Головна » Бізнес » Енергетика » «Львівгазвидобування» скоро пробурить першу свердловину на Жденієвській площі

«Львівгазвидобування» скоро пробурить першу свердловину на Жденієвській площі

Через один-два місяці «Львівгазвидобування» планує завершити буріння першої свердловини на Жденієвській площі у Закарпатській області.

Про це повідомив директор газопромислового управління Олександр Сендега під час Carpathian Oil & Gas Conference 2021, що відбулася у Львові 20-21 травня.

«Ми отримали ліцензію на Жденієвській площі. Це Закарпаття, це високі Карпати. На сьогодні на Жденієво ми буримо першу свердловину. Через місяць-два ми повинні її завершити, очікуємо перші результати», — сказав він.

Зі слів Сендеги, свердловина сягає в глибину 2,6 км, з яких 2,5 км уже пробурено. «Залишилось сто метрів», — зазначив він.

Директор Науково-технічної компанії «Депройл Лтд» Олександр Петровський додав, що в перспективі на Жденієвській площі передбачено пробурити ще дві свердловини.

ГПУ «Львівгазвидобування» входить в структуру «Укргазвидобування» (Група «Нафтогаз»). Розробляє 41 газове, газоконденсатне та нафтогазоконденсатне родовища, розташовані у Львівській, Івано-Франківській, Волинській, Закарпатській та Чернівецькій областях. Експлуатує 539 свердловин.

У 2020 році це газопромислове управління видобуло 758,152 млн кубометрів газу.