Головна » Гроші » Директори львівських шкіл з 1 вересня отримуватимуть по $1000 зарплати

Директори львівських шкіл з 1 вересня отримуватимуть по $1000 зарплати

З початку нового навчального року директори шкіл Львівської міської територіальної громади отримуватимуть зарплату в розмірі 27 тисяч гривень, що в еквіваленті складає одну тисячу доларів США.

Це передбачено положенням про преміювання керівників закладів загальної середньої освіти (ЗЗСО) Львівської МТГ, яке підтримав виконком, інформує прес-служба Львівської міськради.

«Якщо країна хоче мати майбутнє, то найвищий рівень заробітної платні має бути у військових, медиків і освітян. Ми, на жаль, не можемо кардинально вплинути на систему освіти, адже це загальнодержавна політика, але розуміючи важливість посади керівника, ми хочемо зробити їм зарплату не меншою 27 тисяч гривень», — сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Таким чином він розраховує, що бажаючих ставати керівниками шкіл у Львові побільшає і буде з кого обирати. Перший заступник мера Андрій Москаленко додав, що цього року в Львівській МТГ мають відбутись конкурси на 44 директорів ЗЗСО.

На преміювання директорів шкіл Львів планує до кінця 2021 року витратити 15 млн грн., а в 2022 році — 45 млн грн.

За даними Андрія Москаленка, на сьогодні середньостатистична заробітна платня директора школи становить від 10 до 15 тис. грн.

x

Рекомендуємо

Міські залізничні каси у Львові

У Львові відкриють книжковий магазин в колишніх залізничних касах

У мерії Львова обрали видавництво, яке отримає можливість створити книгарню у колишніх ...