Головна » Бізнес » Агробізнес » Компанія, з картоплі якої виготовляють чіпси Lay’s, збудує завод у Глинянах
Картоплепереробний завод

Компанія, з картоплі якої виготовляють чіпси Lay’s, збудує завод у Глинянах

Компанія «Централ Плейнс Груп Україна» має намір в рамках розширення виробництва збудувати у Глинянах (Золочівський район Львівської області) завод з безвідходної переробки картоплі.

Про це повідомив член ради директорів компанії Олег Дрінь на зустрічі з губернатором Львівщини Максимом Козицьким.

«Ми маємо намір збудувати у Глинянах Золочівського району завод із безвідходної переробки картоплі, зокрема у крохмаль», — сказав він.

За його словами, вартість будівництва складе близько $7 млн. На підприємстві, розрахованому на переробку 40-50 тисяч тонн картоплі у рік, планують створити приблизно 50 робочих місць.

Щоб забезпечити завод сировиною, компанія, як розповів Дрінь, має намір налагодити співпрацю з місцевими фермерами та побудувати ефективний процес вирощування картоплі та її постачання до заводу.

Під час зустрічі з головою Львівської облдержадміністрації представники «Централ Плейнс Груп Україна», за повідомленням прес-служби ЛОДА, піднімали питання дозвільної документації для будівництва нового підприємства, а також попросили відремонтувати дорогу Заставне-Глиняни. У відповідь Максим Козицький повідомив, що дорогу мали би відремонтувати цього року.

«Централ Плейнс Груп Україна», засновниками якої виступили аграрії з Великобританії та Фінляндії, розташована у Великосілках (Кам’янка-Бузький р-н Львівської обл.), займається вирощуванням картоплі столових та чіпсових сортів. Співпрацює з компанією Frito-Lay, що випускає снеки та чіпси, в тому числі під брендом Lay’s. Картоплю вирощує на площі 700 га у Кам’янка-Бузькому та Самбірському районах. У 2020 році валове виробництво картоплі склало в неї близько 15 тис. тонн.

x

Рекомендуємо

На Львівщині навчатимуть на операторів цивільного дрона

Професію оператора дрона можна здобути уже в двох профтехах Львівщини

У Львівській області на сьогодні у двох закладах профтехосвіти навчають нової спеціальності ...