Головна » Статті » 10 найліпших матеріалів на «Прибутку» за 10 років його історії
10 років Прибутку. 10 найліпших публікацій

10 найліпших матеріалів на «Прибутку» за 10 років його історії

Так, цього року «Прибуток» святкує своє десятиріччя. Старожил — за мірками онлайн-видань.

Сайт з’явився на світ навесні 2010-го, коли в Україні тільки-тільки вивчили слово «стартап». «Прибуток» так само був стартапом. В той час у Львові не було жодного економічного видання і здавалося, що такого роду інтернет-ресурс матиме успіх.

Життя показало, що ці очікування були занадто оптимістичними, як, зрештою, це часто трапляється у бізнесі з початківцями. Наш стартап, як то кажуть, не вистрелив. Закривати через це його ми не стали, бо нам просто в кайф писати про економіку, бізнес, людей, які щось роблять, а не сидять без діла, і тому подібні речі.

Приємно, що серед львів’ян — а майже 30% читачів «Прибутку» саме зі Львова — знайшлося чимало таких, що цікавляться тим же ж, що й ми. Дякуємо, що, попри все, продовжуєте читати «Прибуток»!

Передаємо також привіт і нашим читачам у Київ! Вас приблизно стільки ж, скільки й львів’ян, і це теж тішить. А ще, користуючись нагодою, передаємо привіти читачам в інші регіони України та за кордон — у США, Польщу, Францію, Німеччину, Італію, Японію, Канаду, Велику Британію…

Thank you all!

А тепер — обіцяна підбірка з 10 найліпших матеріалів на «Прибутку» за всю його історію. Тобто за 10 років. Майте на увазі, що, по-перше, це не рейтинг, а по-друге, «найліпшість» визначалася суто суб’єктивно.

1. Роман Матис: «Нам треба молитися, щоби до нас прийшли більш автоматизовані виробництва…»

Роман Матис, начальник управління інвестиційної політики Львівської ОДАВелике інтерв’ю з керівником управління інвестиційної політики Львівської облдержадміністрації, в якому він розповів не стандартні речі, які зазвичай розповідають чиновники, які відповідають за інвестполітику (сума інвестицій, найбільші інвестори і т.п.), а буквально відкрив кухню, як у нас в області залучають іноземні інвестиції. Хороший матеріал. Не випадково за нього автор отримав відзнаку Національної премії «Media etc. 3.0» в номінації «Журналістська премія регіональних ЗМІ за кращу публікацію» з рук заступника міністра фінансів України.

Кількість переглядів публікації: 1500
Кількість шерів у соцмережах: 183

2. Рідкісні фотографії фабрик, заводів та фірм старого Львова (18 фото)

Фотографії старого Львова можна розглядати вічно. А тут ми зібрали в одному місці знимки, які зафіксували, як виглядав діловий Львів майже 100 років тому.

Кількість переглядів публікації: 17 300
Кількість шерів у соцмережах: 1400

3. Юля Філіровська, фотограф-стокер: «Потрібно мінімум рік, щоб почати заробляти на фотостоках відчутні гроші»

Юля ФіліровськаЮля максимально відверто розповіла, на що може розраховувати фотограф, який раптом надумає спробувати заробляти на фотостоках. Спойлер: зараз початківцю на стоках дуже складно.

Кількість переглядів публікації: 11 880
Кількість шерів у соцмережах: 73

4. Тест: Що ви знаєте про !Fest та його ресторани?

Ми на «Прибутку» любимо експериментувати. От, до 12-ої річниці заснування холдингу «!Fest» запустили такий тест. Його пройшли 843 людини.

Кількість переглядів публікації: 2 900
Кількість шерів у соцмережах: 254

 

5. Ірина Гамрищак, «Львівська газета»: «Хочемо освоїти нішу, яка в онлайні ще не до кінця освоєна»

Ірина ГамрищакІнтерв’ю з останнім головним редактором легендарної «Львівської газети». Ірина фонтанувала ідеями, хотіла багато всього зробити, та, на жаль, видання уже дихало на ладан…

Кількість переглядів публікації: 31 700
Кількість шерів у соцмережах: 130

6. Як і де обміняти ветхі або пошкоджені гроші

Ветха банкнота номіналом 5 гривеньМаксимально вичерпно відповідаємо на актуальне для багатьох українців питання.

Кількість переглядів публікації: 8 640

 

 

7. «Довіру і визнання піарник отримує не за красиві слова у прес-релізах»

Віктор ГальчинськийЩе одне інтерв’ю (любимо ми їх робити). На цей раз — із прес-секретарем «Кредобанку» Віктором Гальчинським. Він професіонал високого класу, в минулому — наш колега, журналіст-економіст, і просто цікавий співрозмовник.

Кількість переглядів публікації: 3 680
Кількість шерів у соцмережах: 92

8. «Домашня бухгалтерія» — програма для обліку особистих фінансів

Облік особистих фінансів з допомогою програми Домашня бухгалтеріяЯк тільки ви почнете використовувати цю або іншу програму для ведення домашньої бухгалтерії, то побачите, що немалі суми витрачаєте невідомо на що, на якісь дрібниці, без яких, в принципі, можна було б обійтися.

Кількість переглядів публікації: 13 430
Кількість шерів у соцмережах: 83

9. Григорій Козловський: «Збирав і здавав пляшки — так і заробив перші гроші»

Григорій КозловськийОдин з найбільш помітних на сьогодні у Львові бізнесменів, який, здається, затьмарив навіть братів Дубневичів, розповідає, з чого все починалось, в яких умовах зростав, про що мріяв малим, про першу роботу і любов до футболу. Інтерв’ю розібрали на цитати низка львівських ЗМІ.

Кількість переглядів публікації: 13 250

10. Перше ексклюзивне інтерв’ю Зеника Євроремонта

Зеник ЄвроремонтБесіда з найбільш знаменитим майстром у Львові, який не пропрацював ані дня, бо, каже, “робота в празник — то є гріх”.

Кількість переглядів публікації: 3 300
Кількість шерів у соцмережах: 114

 

Дорогі читачі!

А напишіть, будь ласка, нам трохи про себе: як вас звати, звідки ви, чи маєте власний бізнес, який саме, як давно читаєте «Прибуток», про що хотіли б почитати на сторінках нашого видання. Ми обов’язково врахуємо ваші побажання, а найцікавіші, на нашу думку, листи опублікуємо. Наша «електронка»: prybutokredakcia [собака] gmail.com