Головна » Бізнес » Транспорт » Автодорогу Львів – Пустомити – Меденичі відкрили після ремонту
Відремонтована дорога Львів - Пустомити - Меденичі
Відремонтована дорога Львів - Пустомити - Меденичі / Фото: прес-служба ЛОДА

Автодорогу Львів – Пустомити – Меденичі відкрили після ремонту

Сьогодні, 4 червня, у Львівській області офіційно відкрили після ремонту автомобільну дорогу загального користування державного значення Т-14-16 Львів – Пустомити – Меденичі.

Про це «Прибуток» повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації.

«Автомобільний шлях є найкоротшим маршрутом до курортів Трускавець та Східниця, тому символічно, що завершення робіт відбулося напередодні старту туристичного сезону», — зазначив на відкритті голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Загальна протяжність дороги Львів – Пустомити – Меденичі становить 47,5 км, в тому числі: І категорії — 1,5 км, ІІ категорії — 20,8 км і ІІІ категорії — 25,2 км.

Ремонт дороги розпочали у 2017 році в межах інвестиційного проекту «Покращення стану автомобільних доріг загального користування у Львівській області». А його активна фаза, як висловився Максим Козицький, а також значні капіталовкладення (понад 670 млн грн) розпочалися в червні 2019 року. Загальна вартість робіт же склала 1,06 млрд грн з державного бюджету.

На дорозі влаштували нове покриття з асфальтобетонної суміші з попереднім посиленням основи, впорядкували узбіччя, капітально відремонтували 12 мостів, на значній частині облаштували зовнішнє освітлення.

Підрядником ремонту на замовлення Служби автомобільних доріг у Львівській області виступила компанія ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл»

Козицький повідомив, що зараз на Львівщині в рамках програми «Велике будівництво» будують ще кілька важливих доріг, що дасть можливість регіону розвиватись та зростати «не лише інфраструктурно, а й економічно та туристично».

x

Рекомендуємо

Земельна ділянка на вул. Авіаційній, 7 у Львові, яку збираються продати компанії "Онур"

Міськрада збирається продати «Онуру» ще одну ділянку у Львові

Міська влада має намір продати земельну ділянку на вул. Авіаційній, 7 у ...