Головна » Інше » СДПУ(О) підтримує ідею створення ЄЕП

СДПУ(О) підтримує ідею створення ЄЕП

СДПУ(О) схвально ставить до ідеї створення СДПУ(О), якщо це не суперечить Конституції України, а отже не загрожує її національним та державно-територіальним інтересам. Відповідну постанову було ухвалено 9 вересня на засіданні політради СДПУ(О), — повідомив „Контекст-медіа” заступник голови СДПУ(О), секретар ЛОО СДПУ(О), народний депутат Ігор Шурма.

„Наша позиція така: сама ідея є дуже добра, адже вона має на меті економічні завдання і не суперечить ідеї входження України до ЄС. Курс України на входження до ЄС ні в якому разі не може бути підданий ревізії, навпаки, ми можемо стати повноцінним учасником ЄС, якщо наші соціально-економічні показники будуть відповідати європейським стандартам. Для цього нам необхідно створити умови піднесення економіки, забезпечення гідних соціальних умов. Рішенню ж цих ближчих цілей сприятиме ЄЕП. Сьогодні підприємці шукають контактів в Росії, Білорусі, Казахстані. Якщо це не загрожує інтересам України, то ми повинні сприяти цьому”, — пояснив Ігор Шурма.

У випадку, якщо експерти та юристи знайдуть в самому тексті умови про ЄЕП положення, які суперечать Конституції, ми цієї угоди підтримувати не будемо, — наголосив Ігор Шурма.

10 вересня Кабмін України на засіданні прийняв рішення відправити проектні документи по створенню Єдиного економічного простору України, Білорусії, Росії і Казахстану на доопрацювання і розглянути їх на наступному засіданні через тиждень. Підписання договору про ЄЕП заплановано на саміті президентів України, Росії. Казахстану і Білорусі, який відбудеться у Ялті 18-19 вересня.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...