Головна » Інше » 10 жовтня Господарський суд може прийняти рішення про ліквідацію Львівського заводоуправління будматеріалів

10 жовтня Господарський суд може прийняти рішення про ліквідацію Львівського заводоуправління будматеріалів

10 жовтня у Господарському суді Львівської області може бути прийняте рішення про ліквідацію ВАТ „Львівське заводоуправління будівельних матеріалів” (ЛЗУБМ), — припустив у розмові з „Контекст-медіа” арбітражний керуючий санацією ЛЗУБМ Олег Ящишин.

„Може бути прийняте рішення про ліквідацію чи продовження санації”, — сказав Олег Ящишин. Проте він вважає, що суд усе ж таки вирішить продовжити санацію.

На судовому засіданні 10 жовтня, окрім ходу процедури санації Львівського заводоуправління будматеріалів, розглядатиметься також питання про зміну керуючого санацією підприємства.
7 жовтня на засіданні комітет кредиторів ЛЗУБМ замість Володимира Фаріона, який подав заяву на звільнення, обрало новим керуючим санацією підприємства арбітражного керуючого Олега Ящишина, кандидатуру якого запропонував Пенсійний фонд.

У липні 1998 року господарський суд Львівської області порушив справу про визнання банкрутом Львівське заводоуправління будматеріалів. Кредиторські вимоги до підприємства складають біля 2 млн. грн. Найбільшими кредиторами є Пенсійний фонд Галицького та Личаківського районів Львова, а також ДПІ Галицького району Львова.

План санації ЛЗУБМ взявся реалізувати інвестор ДП „Добромиль-Київ”, який на сьогодні інвестував у підприємства 578 тис. гривень. (План санації передбачає створення на основі майна ЛЗУБМ та коштів інвестора підприємства у вигляді ТОВ „Будівельна кераміка Львова”).

26 вересня після засідання комітету кредиторів ЛЗУБМ адвокат інвестора Руслан Сидорович заявив, що ДПІ Галицького району Львова хоче ліквідувати заводоуправління, для чого намагається змінити керуючого санацією. На думку начальника управління з питань державних корпоративних прав облдержадміністрації Михайла Галайка, податківці, цілком можливо, хочуть ліквідувати ЛЗУБМ для того, щоб „очистити територію” для іншого власника.

До ВАТ „Львівське заводоуправління будівельних матеріалів” входять три цегельних заводи із замкнутим циклом виробництва, кахельний завод, ремонтно-механічний завод, бетоний цех і кар’єр. З грудня 2002 року підприємство не працює.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...