Головна » Інше » Народний депутат О.Тягнибок має намір оприлюднити доповідну записку С.Медведчука на адресу Ю.Кравченка щодо фінансування опозиції

Народний депутат О.Тягнибок має намір оприлюднити доповідну записку С.Медведчука на адресу Ю.Кравченка щодо фінансування опозиції

До народного депутата України Олега Тягнибока потрапив примірник доповідної записки голови ДПА у Львівській області Сергія Медведчука на адресу голови ДПАУ Юрія Кравченка, в якій йдеться про фінансування української опозиції через АТ „Кредит Банк (Україна)”. Про це Олег Тягнибок повідомив 7 травня журналістам.

Однак, якщо у оприлюдненій нещодавно аналітичній записці Львівської ОДА була відсутня перша сторінка, яка б засвідчила що це оригінал, а не копія, то у цьому випадку – наявні всі вихідні дані: лист зареєстровано 3 березня 2003 року за N 3012-7 ДПА у Львівській області, наголосив Олег Тягнибок.

Він процитував частину документу, яка дає уявлення про його зміст: «Наприкінці жовтня 2002 року керівники опозиції Ющенко, Тимошенко, Мороз на території Польщі мали зустріч з прем’єр-міністром цієї країни Лєшеком Міллером. З поінформованих джерел стало відомо, що в кулуарах порушувалось питання фінансової допомоги опозиції. Є дані, що окремі польські бізнесові функціонери пропонували це робити це через АТ «Кредит Банк (Україна)», оскільки його 90% належить «Кредит Банк SA” (Польща) та Європейському банку реконструкції і розвитку. У зв’язку з тим, що 9 березня планується продовження акції „Повстань, Україно!” „Кредит Банк (Україна)” активізував рух коштів на рахунках». Крім того, в документі згадується про те, що через структури «Кредит Банку (Україна)» відмиваються кошти Олександра Свистунова. Також згадуються голова Львівської ОДА Мирон Янків та прокурор області Богдан Ринажевський. У доповідній записці згадується депутат Львівської обласної ради Богдан Дубас: «Особливу активність проявляє пан Дубас, лідер фракції «Наша Україна» у Львівській облраді, керівник Першої філії банку, через яку проходять найбільші грошові потоки».

Олег Тягнибок звертає увагу на те, що Богдан Дубас насправді не є лідером фракції «Наша Україна» у Львівській обласній раді, отож тим самим Сергій Медведчук свідомо дезінформує начальника ДПА. А пов’язано це з тим, що Богдан Дубас є головою депутатської комісії з розслідування діяльності ДПА у Львівській області і на одному з найближчих засідань сесії обласної ради планувався звіт цієї комісії.

Олег Тягнибок стверджує, що зміст доповідної записки С.Медведчука підтверджує факт стеження за лідерами опозиції – Ющенком, Тимошенко та Морозом. „Що це: „є дані, поінформовані джерела”?” – запитує Олег Тягнибок.

На його думку, документ підтверджує, що кола, близькі до СДПУ(О), прагнуть прибрати з посади прокурора області Богдана Ринажевського з метою поставити на цю посаду іншу людину.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...