Головна » Інше » Перший заступник голови Львівської ОДА зустрівся з делегацією міста Вінніпег (Канада)

Перший заступник голови Львівської ОДА зустрівся з делегацією міста Вінніпег (Канада)

Сьогодні перший заступник голови Львівської ОДА Леонід Мельник зустрівся з делегацією міста Вінніпег (провінція Манітоба, Канада), — повідомила прес-служба львівської ОДА.

Леонід Мельник зазначив, що, незважаючи на значну зацікавленість у розвитку зовнішньоекономічних зв’язків між підприємствами Львівської області і Канади, потенційні можливості розвитку відносин у галузі зовнішньої торгівлі та інвестиційного співробітництва не використо¬вуються в повному обсязі.

За словами Леоніда Мельника, Львівщина насамперед зацікавлена в навчанні ефективному менеджменту, залученні передового досвіду у сфері житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу. “Наше спілкування повинно бути більш предметним. Ми не просимо у Вас грошей, а пропонуємо партнерські стосунки”, — підкреслив Леоні Мельник.

Представник делегації Юрій Микуляк (член Комітету міст-побрати¬мів “Вінніпег-Львів”) підтримав Леоніда Мельника в бажанні конкретизувати співпрацю і подав для розгляду у головне управління економіки облдержадміністрації 10 інвестиційних пропозицій, серед яких передача досвіду передових технологій, транспортування, будівництво житла, забезпеченого найсучаснішою теплоізоляцією, очищувачами повітря та інш.

З початку 2003 року обсяг зовнішньої торгівлі товарами області з Канадою склав 754,0 тис. дол. США або 0,03% від загального обсягу міжнародної торгівлі області. При цьому експорт складав 518,2 тис. дол. США (0,15% від загальнообласного обсягу експорту), а імпорт – 235,8 тис. дол. США (0,01% від загальнообласного обсягу імпорту). Порівняно з відповідним періодом 2002 року зовнішньоторговельний оборот збільшиться на 246 тис. дол.США або на 48,4%. Причому експорт збільшиться на 207,0 тис.дол.США або у 66,6 %, а імпорт – 39 тис.дол.США або 19,8%.

Станом на 1 жовтня 2003 року канадськими інвесторами в економіку області внесено інвестицій на суму 7,5 млн.дол.США, що становить 2,6% від загального обсягу інвестицій в область (прогнозний показник). Загальний обсяг залучених в економіку області склав 280,0 млн.дол.США. На Львівщині утворено більше 50 підприємств за участю канадського капіталу. Серед найбільших підприємств можна виділити СП “Львів-Торонто-Договір” (надання туристичних послуг, будівництво), “Електрон банк” (фінансово-кредитна сфера), СП “Савеля Лтд” (роздрібна торгівля, надання туристичних послуг), СП “Росан” (надання транспортних послуг), СП “Росан-Пак” (виробництво пакувальних матеріалів), СП “Новий дім” (виробництво будівельних матеріалів), СП “Галичина”, (реконструкція свиновідгодівельного комплексу в с. Кавсько Стрийський р-н).

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...