Головна » Інше » Поліція «накрила» у Львові підпільні типографії з друку акцизних марок
Правоохоронці у Львові вилучили понад 400 тисяч підробних акцизних марок

Поліція «накрила» у Львові підпільні типографії з друку акцизних марок

Оперативники обласного управління захисту економіки Нацполіції та слідчі поліції Львівщини припинили діяльність підпільних типографій із друку марок акцизного податку, вилучивши при цьому 413 тисяч підроблених «акцизок».

Про це повідомила речник Департаменту захисту економіки Нацполіції Наталія Калиновська.

Обшуки за місцями розташування підпільних міні-типографій були здійснені 8 травня. Окрім підроблених акцизних марок, поліцейські вилучили й обладнання, на яких їх виготовляли.

Організаторами підпільного друку акцизних марок виявились мешканці Львова, які штампували їх просто у себе вдома за допомогою комп’ютерного обладнання та з використанням спеціального паперу. За інформацією правоохоронців, продукція горе-друкарів користувалась попитом у підпільних виробників алкогольної продукції.

Одного із організаторів підпільної друкарні затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Як зазначено у повідомленні, на підпільні друкарні правоохоронці вийшли в результаті опрацювання джерел надходження компонентів для виготовлення фальсифікованого алкоголю до підпільних виробництв, які вони викривали раніше.

Відкрито кримінальне провадження за статтею 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних паперів чи білетів державної лотереї) КК України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

x

Рекомендуємо

Кавові зерна

Правоохоронці прикрили на Львівщині виробництво фейкової кави Jacobs

На Львівщині правоохоронці припинили діяльність злочинної групи, яка займалась виробництвом та збутом ...