Головна » Інше » У 2004 році ЛАЗ збирається випустити 3 тис. автобусів

У 2004 році ЛАЗ збирається випустити 3 тис. автобусів

У 2004 році ЗАТ „Львівський автомобільний завод”, створений навесні 2003 року Львівським автобусним заводом спільно з угорськими компаніями Farma Market Kft і Dankar Kft, планує виробити 3 тисячі автобусів, — повідомив журналістів начальник виробництва ЛАЗ Володимир Босак, передає кореспондент „Контекст-медіа”.

Наступного року, як повідомив голова правління ЗАТ „ЛАЗ” Юрій Сорокін, планується також розпочати переговори щодо складання вантажівок. Переговори ЛАЗ збирається насамперед провести з компаніями близького зарубіжжя, а також компанією-виробником вантажівок МАN.

В рамках виконання інвестиційної програми Львівський автомобільний завод минулого тижня розглянув питання освоєння виробництва осей з використанням уже існуючого на ЛАЗі обладнання, а також за рахунок придбання нового, зазначив Юрій Сорокін.

Виробничу діяльність ЗАТ “ЛАЗ” розпочав з 1 вересня на потужностях ВАТ “ЛАЗ”. За місяць виробив 40 автобусів і 43 продав (компанія реалізовує автобуси, виготовлені ще Львівським автобусним заводом). У 4 кварталі ЛАЗ збирається випустити ще 185 автобусів.

Згідно з інвестпрограмою, затвердженою Кабміном, до 2007 року включно ЛАЗ має створити потужності, що забезпечать виробництво та реалізацію вантажних автомобілів до 1300 одиниць, автобусів усіх класів — до 3520, автокранів — до 71, тролейбусів — до 80 одиниць, запасних частин — на загальну суму 65,9 млн. грн.

Оцінна вартість інвестиційної програми ЗАТ „ЛАЗ” становить 450,5 млн. грн. Джерелами її фінансування визначено: інвестиція в розмірі 163 236 тис. грн. (30,6 млн. дол.) та реінвестований прибуток від діяльності підприємства — 285 581 тис. грн.

Статутний фонд Львівського автомобільного заводу — 60 млн. дол., 50% з яких — доля ВАТ „ЛАЗ”, а решта — компаній Farma Market Kft і Dankar Kft.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...