Головна » Бізнес » Енергетика » У Бориславі запрацювала найпотужніша в Україні дахова сонячна електростанція
Сонячна електростанція на дахах у Бориславі, Львівська область

У Бориславі запрацювала найпотужніша в Україні дахова сонячна електростанція

Підприємець Юрій Пасічник спорудив у Бориславі (Львівська обл.) дахову сонячну електростанцію, яка на сьогодні вважається найпотужнішою в Україні з-поміж собі подібних.

Її потужність — 1,144 МВт. Для порівняння, у Києві в липні на даху одного з будинків на Подолі встановили сонячну електростанцію, потужність якої становить всього 88 кВт.

«Задум створити сонячну електростанцію у мене виник приблизно два роки тому, — розповів журналістам Юрій Пасічник. — Читав в інтернеті короткі статті, бо дуже важко знайти і з кимось поспілкуватись про будівництво самої електростанції».

Зрештою, методом спроб і помилок свою ідею підприємцю таки вдалось реалізувати. Його сонячна електростанція — це, по суті, дві електростанції в одній, оскільки, крім дахової, є ще й наземна, менш потужна (326 кВт). Сумарно 4600 сонячних панелей генеруватимуть в рік приблизно 1,4 млн кВт/год електроенергії. Її за «зеленим тарифом», затвердженим НКРЕКП, підприємець постачатиме на потреби Борислава.

Перші кіловати Бориславська СЕС №2 відпустила у мережу в суботу, 9 вересня. При цьому був присутній губернатор Львівщини Олег Синютка, який сказав, що гордий з того, що найбільша в Україні дахова сонячна електростанція знаходиться у Бориславі.

Читайте також: 

– «Еко-Оптіма» завершила будівництво сонячної електростанції біля Самбора (Відео)

– У Львівській області збудують ще одну сонячну електростанцію

x

Рекомендуємо

Електричні генератори у Львові

Компенсацію за придбані генератори отримали майже 400 львівських підприємців

За останніми даними, Львівська міська рада доклалась до придбання електрогенераторів для 377 ...