Головна » Інше » На Львівщині посилили контроль за ввезенням м’яса через загрозу африканської чуми свиней

На Львівщині посилили контроль за ввезенням м’яса через загрозу африканської чуми свиней

Віднині на в’їзді у Львівську область поліція перевірятиме рефрижератори та фургони, що перевозять м’ясопродукти, щоб запобігти завезенню африканської чуми свиней.

Про це «Прибуток» повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації.

«На Львівщині посилюють заходи безпеки у зв’язку з виявленням в сусідніх областях, зокрема на Закарпатті, випадків захворювання на африканську чуму свиней», — сказано у повідомленні.

Керівник Патрульної поліції Роман Пилипенко під час брифінгу в ЛОДА уточнив, що основна увага патрульних буде приділена трасі М006, оскільки це напрямок на Закарпаття, а також шляхам в напрямку на Краківець, Раву-Руську, Шегині і відрізку до Червонограда.

Наразі жодного випадку захворювання на африканську чуму свиней на Львівщині не виявлено.

«Наразі наші спеціалісти працюють в кожному селі, вони контролюють ситуацію й перевіряють кожен випадок загибелі свиней. Для цього роблять спеціальні аналізи, щоб виключити ймовірність зараження таким недугом», — повідомив начальник Головного управління Держпроспоживслужби у Львівській області Євген Баркит.

Спеціалісти закликають аграріїв стежити за здоров’ям тварин та не контактувати зі свійськими тваринами за межами області.

x

Рекомендуємо

Поле

Прокуратура конфіскувала в іноземців 6 земельних ділянок на Львівщині

У Львівській області конфіскували 6 земельних ділянок, які перебували у власності іноземців, ...