Головна » Інше » “Світоч” запустив нову лінію з виробництва шоколаду

“Світоч” запустив нову лінію з виробництва шоколаду

Львівська кондитерська фабрика „Світоч” запустила нову лінію з виробництва шоколаду. Вона дозволить підприємству удвічі збільшити виробництво шоколадної продукції, – повідомив генеральний директор ЗАТ „Світоч” Андрій Тавпаш 17 грудня на презентації лінії.

„Потужність лінії подвоїть наші можливості”, – сказав він.

Андрій Тавпаш розповів, що лінія була придбана в італійської ТНК Саrle & Montanari (у ній також використані швейцарські, французькі і німецькі агрегати). Її вартість – понад 20 млн. грн.

За словами голови правління „Світоча”, потужність нової лінії складає 1200 кг продукції за годину. У майбутньому її планується довести до 1800 кг.

„Починаємо з простого виробництва (плитки із суцільного шоколаду та з наповнювачами. – Контекст), воно буде поступово вдосконалюватися. Будуть виготовлятися всі види продукції шоколадної, які присутні зараз на європейському ринку”, – зазначив А.Тавпаш.

Фактичний запуск лінії відбувся 2 тижні тому. Зараз ведуться пуско-налагоджувальні роботи.

До кінця цього року „Світоч” планує випустити на новій лінії 10-20 тонн продукції.

Як повідомив начальник виробництва головного підприємства „Світоча” Анатолій Мікула, зараз на ЗАТ „Львівська кондитерська фабрика „Світоч” працює 18 ліній з виробництва готових продуктів.

Монтувати нову лінію з виробництва шоколаду „Світоч” почав у середині серпня 2002 року. До цих робіт були залучені понад 20 підрядних організацій Львова. Шеф-монтаж та навчальні тренінги були здійснені іноземними спеціалістами.

Прогнозувалось, що до експлуатації лінія буде готова на початку листопада ц. р.

„Світоч” належить до найбільших виробників кондитерських виробів в Україні. Частка компанії на вітчизняному ринку шоколадних виробів становить близько 10%.

У 2001 році фабрика виробила 44 тис. тонн кондитерської продукції на загальну суму 355 млн. грн. (у 2000 р. – на 8% менше). Того ж року вона реалізувала продукції на суму 321 млн. грн.

За 11 місяців 2002 року „Світоч” перерахував до державного бюджету близько 36 млн. грн. податків, зборів, платежів у бюджетні і позабюджетні фонди.

Контрольним пакетом акцій „Світоча” володіє компанія Nestle.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...