Головна » Інше » Біля Львова невідомі підірвали та обстріляли автомобіль «Львівського холодокомбінату»
Місце, де підірвали автомобіль власника "Львівського холодокомбінату" Богдана Копитка
Фото: Varta1

Біля Львова невідомі підірвали та обстріляли автомобіль «Львівського холодокомбінату»

Сьогодні, 29 серпня, зранку поблизу Львова невідомі підірвали, а потім ще й обстріляли з автоматичної зброї позашляховик Mercedes, що належав ПАТ «Львівський холодокомбінат».

Інцидент трапився близько 10:30 год в с. Старе Село Пустомитівського району.

У результаті три людини загинуло, ще одну з травмами шпиталізували. Особи загиблих встановлюють правоохоронці.Тим часом інтернет-видання Zaxid.net з посиланням на власні джерела зазначило, що в автомобілі знаходились працівники згаданого підприємства.

Джерело видання також повідомило, що підірваний джип належав безпосередньо власнику «Львівського холодокомбінату» Богданові Копитку. Ймовірно, саме він і був ціллю замаху. Однак на момент інциденту Копитка в автомобілі не було: він мав в ньому їхати, проте в останній момент передумав.

Речник МВС України Артем Шевченко на своїй сторінці у Facebook написав, що цей бізнесмен «є особою доволі відомою у вузьких кримінальних колах Львова». «За даними Департаменту карного розшуку Національної поліції України, скоріш за все, мова йде про кримінальну боротьбу за вплив між організованими злочинними групами у регіоні», — додав він.

Правоохоронці наразі встановлюють обставини події, вирішують питання про відкриття кримінального провадження, проводять слідчі дії. На місці вибуху позашляховика працює керівник Головного управління Нацполіції у Львівській області Дмитро Загарія. Туди ж, за повідомленням Артема Шевченка, виїхав начальник кримінальної поліції Вадим Троян.

Журналіст-криміналіст Микола Савельєв в пості на Facebook виклав ще деякі подробиці замаху на власника «Львівського холодокомбінату», які йому вдалося нарити. Серед іншого він розповів таке: «Після підриву авто було обстріляно з автомата (-тів?). Вистріляли близько двох магазинів. У салоні перебували три охоронці Копитка і водій. Міну було закладено під асфальт. Вона була не радіокерованою (знайдено залишки дроту). Двоє охоронців і водій загинули. Четвертий вижив, бо заліг за підірване авто. Сам бізнесмен їхав на джипі услід за охоронцями. Побачивши результати замаху, його авто об’їхало місце вибуху і зникло».

Більшість з того, що розповів журналіст, підтвердив головний поліцейський Львівщини Дмитро Загарія: «Вибухівка, швидше всього, була закладена під дорожнє полотно, під асфальт. На місці пригоди виявили проводки, які і були під’єднані до вибухового пристрою… Та людина, яка, вірогідно, була об’єктом замаху, їхала ззаді. Після того, як це трапилося, він об’їхав пошкоджений автомобіль і зник в невідомому напрямку. Зараз поки з ним контакту немає».

«Львівський холодокомбінат» — один з найбільших в Україні виробників морозива (ТМ «Лімо»).

Ймовірною причиною замаху на Богдана Копитка міг бути конфлікт навколо скандального будівництва багатоповерхівки на вул. Варшавська-Соснова, припускається в матеріалі Zaxid.net:

Стала відома ймовірна причина замаху на власника “Львівського холодокомбінату”

30 серпня зранку представники «Львівського холодокомбінату» (самого Богдана Копитка серед них не було) дали прес-конференцію з приводу інциденту, що трапився напередодні.

Зокрема, вони повідомили, що троє чоловіків, які загинули внаслідок вибуху автомобіля, лише проходили стажування на підприємстві, аби у подальшому обійняти посади охоронців. Усі були неодружені. Одному з них було 32 роки, двом іншим — по 22 роки.

Четвертий пасажир позашляховика, який вижив, з травмами середньої важкості перебуває в лікарні під охороною. Його життю ніщо не загрожує. Він співпрацює зі слідством, повідомила керівник юридичного відділу «Львівського холодокомбінату» Люція Бондарчук.

Голова правління Олег Манохін заявив, що не пов’язує підрив автомобіля з діяльністю підприємства. За його словами, останнім часом ні на підприємство, ні на його працівників не здійснювалося жодного тиску. «До нас немає питань ні зі сторони податкової, ні зі сторони банку, з яким ми співпрацюємо. Жодного тиску ми не відчували і не відчуваємо. Підприємство працює в штатному режимі», — сказав він.

Від коментарів щодо ймовірних причин замаху топ-менеджер «Львівського холодокомбінату» відмовився, щоб, мовляв, не зашкодити слідству.

Еспресо.TV, посилаючись на джерела у слідстві, повідомило, що закладка вибухового пристрою була здійснена, ймовірно, ще під час укладення на місці вибуху нового дорожнього покриття, що сталося набагато раніше.

З місця події вилучено реактивний протитанковий гранатомет РПГ-26, п’ять патронів травматичної дії калібру 9 мм, три деформовані кулі та 115 гільз від патронів калібру 7,62 мм, два магазини до автомата Калашникова.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України («Умисне вбивство»).

x

Рекомендуємо

Львівська облрада створила комісію з вивчення ситуації на Львівському холодокомбінаті

Львівська облрада створила Тимчасову контрольну комісію для вивчення ситуації, що мала місце ...