Головна » Гроші » Супердешеві мікрокредити для малого бізнесу почнуть видавати на Львівщині

Супердешеві мікрокредити для малого бізнесу почнуть видавати на Львівщині

На Львівщині стартував перший в Україні проект з надання пільгових мікрокредитів для малого бізнесу, який працює на території області.

Про це повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації.

В рамках проекту частину відсотків за кредитами, взятими суб’єктами малого бізнесу, відшкодовуватимуть коштом обласного бюджету. За даними «Прибутку», йдеться про відшкодування у розмірі облікової ставки НБУ (на сьогодні вона складає 16,5%).

Проте скористатися дешевим ресурсом зможуть далеко не всі, а лише ті підприємці, інвестиційні проекти яких отримають схвалення від спеціально утвореної при департаменті економічної політики ЛОДА експертної комісії.

Причому експерти на даному етапі розглядатимуть інвестпроекти в трьох галузях — деревообробці, виробництві меблів та харчової переробки, і лише від підприємців, які працюють безперервно більше 2 років.

Кредити можуть бути отримані на придбання обладнання та основних засобів виробничого призначення, модернізацію технологій для зниження собівартості продукту, впровадження у виробництво енергоефективних технологій, а також розробку нових видів продукції, промоцію бізнесу та пошук нових ринків збуту. Граничний розмір кредиту – 500 тис. грн., термін – не більше 3-х років, уточнили «Прибутку» в прес-службі «Кредобанку», який виступає партнером проекту.

Коштів на таку підтримку малого бізнесу в бюджеті області на 2016 рік передбачено не так і багато — 2,6 млн. грн. За підрахунками департаменту економічної політики, це дозволить надати фінансову допомогу 50-60 суб’єктам підприємницької діяльності.

Пільгові мікрокредити видаватимуть, окрім згаданого ПАТ «Кредобанк», також ПАТ «Банк Львів» і ПАТ «Ощадбанк», які попередньо пройшли конкурсний відбір і з якими департамент економічної політики обладміністрації уклав 22 липня відповідну угоду про генеральне співробітництво.

Проект фінансово-кредитного стимулювання розвитку малого бізнесу реалізується в рамках Програми підвищення конкурентоспроможності області.

У Львівській області на сьогодні налічується близько 37 тис. суб’єктів малого бізнесу.

Порядок отримання підприємством пільгового мікрокредиту

  • отримати попередню згоду банку на надання кредиту;
  • подати в департамент економічної політики ЛОДА на розгляд експертної комісії інвестиційний проект, під який планується отримати кредит;
  • у разі позитивного висновку експертів отримати компенсацію частини відсоткової ставки за кредитом.

Читайте також:

ЄБРР скерував €4,3 млн на підтримку жіночого підприємництва у Західній Україні

x

Рекомендуємо

Євро

Німеччина та ЄС дадуть гранти для 100 українських підприємств

Німеччина та ЄС нададуть гранти 100 українських підприємств мікро-, малого та середнього ...