Головна » Інше » «Львівська газета» закривається

«Львівська газета» закривається

Газета «Львівська газета. Вісник міста» припинить вихід з 1 січня 2016 року.

Про це «Прибуток» повідомила директор і головний редактор видання Ірина Гамрищак.

«Останній номер «Львівської газети» вийде завтра, 30 грудня. Це буде наш 856 номер», — сказала вона.

З початку наступного року редакція «Львівської газети» зосередиться виключно на розвитку інтернет-видання «Львівська газета. Online», що доступне за адресою gazeta.lviv.ua.

Сайт кардинально перероблять, зміняться його концепція і манера подачі інформації. «Це, по суті, буде газета, тільки в режимі онлайн. Повністю міняється концепція газети, повністю міняються підходи до подачі матеріалів. «Львівська газета» має стати львівською. Вона буде для львів’ян і про львів’ян», — розповіла Гамрищак.

Закрити паперову газету, як повідомила вона, було вирішено через те, що у читацької аудиторії змінились звички щодо споживання інформації: «Ми живемо в режимі онлайн. Це — загальносвітова тенденція. Так, є ще люди, які беруть філіжанку кави, розгортають газету і неквапом насолоджуються інформацією. Але насправді все більше стає людей, які читають газету в трамваї чи в маршрутці, їдучи на роботу чи з роботи».

«Інформація дуже часто застаріває ще на етапі, як газета пішла в друк, не кажучи вже про те, що її ще треба надрукувати і доставити до читача. Онлайн-режим дає можливість швидше реагувати на події і ефективніше працювати», — додала медіа-менеджер.

У зв’язку з цілковитим переходом в онлайн, у редакції «Львівської газети» розформують відділ збуту. Решту колективу залишать працювати в повному складі. Понад те, планують набрати нових журналістів.

Ірина Гамрищак не виключила, що в майбутньому «Львівська газета» ще може поновити вихід у паперовому вигляді.

Повне інтерв’ю з Іриною Гамрищак читайте на «Прибутку» за цим посиланням.

«Львівська газета» була заснована у 2002 році. Вона не раз змінювала власників. За даними сайту «Наші Гроші», видання входить до медіа-холдингу братів-нардепів Ярослава і Богдана Дубневичів. Офіційним засновником газети є ТзОВ «Енергія консалтинг».

Фото: https://www.facebook.com/lvivskagazeta

x

Рекомендуємо

Олег Онисько

Екс-головред Zaxid.net повідомив, де тепер працює

Олег Онисько, який останні дев’ять років пропрацював головним редактором інтернет-видання дружини мера ...