Головна » Інше » Перша в Україні освітня програма розвитку підприємницьких можливостей для жінок стартує в листопаді 2014

Перша в Україні освітня програма розвитку підприємницьких можливостей для жінок стартує в листопаді 2014

14 листопада 2014 року Київська Школа Економіки (KSE) та проект «Надання послуг з управління двома ланцюгами додаткової вартості сільськогосподарської продукції в Україні» (Агро-Львів) запускають модульну навчальну програму розвитку підприємницьких можливостей для жінок — «Агроледі».

Досить часто підприємництво в Україні розвивається стихійно, несистемно: підприємцям бракує не лише знань законодавства, фінансів, менеджменту, але й навиків забезпечення особистої ефективності. Програма «Агроледі» спрямована на об’єднання жінок з підприємницьким досвідом в аграрному секторі і створення для них навчально-розвиваючого середовища, яке сприятиме їх особистому зростанню, професійному розвитку, обміну досвідом та налагодженню мережі ділових контактів.

Тривалість програми – 3 місяці. Протягом цього часу учасниці відвідають 5 дводенних модулів, які проходитимуть у Києві. Участь у програмі безкоштовна, проте учасниці самостійно покривають транспортні витрати та вартість проживання. Слухачкам, які відвідали всі модулі та успішно виконали завдання, організатори відшкодовують 50% вартості витрат на проїзд та проживання.

Для реалізації програми будуть залучені бізнес-професори KSE, експерти у сфері фінансів, кредитування, інвестування та фахівці-юристи.

Тематика навчальних модулів наступна:

  1. Лідерство, особиста ефективність
  2. Власна справа: стратегія та планування
  3. Управління: маркетинг та люди
  4. Фінансовий менеджмент
  5. Можливості для зростання

Програма «Агроледі» дозволить жінкам отримати інструменти для особистого самовдосконалення та навики для ефективного управління власною справою. Програма орієнтована на жінок у віці 20-50 років, які мають досвід ведення бізнесу в агросфері (не менше 1 року).

У програмі поєднано чотири ключові компоненти:

  • навчально-освітня складова
  • надихаючі вправи та зустрічі з успішними лідерами
  • створення мережі однодумців для взаємопідтримки та взаєморозвитку
  • постійна онлайн–комунікація.

«Агроледі» – це перший в Україні ґрунтовний курс, який дозволяє не просто отримати знання, але й набути важливих особистих та ділових компетенцій, необхідних учасницям для вироблення системного підходу до управління власною справою. Створення спільноти жінок-лідерів матиме також синергетичний ефект – учасниці зможуть започаткувати спільні ініціативи та розпочати нові проекти, що позитивно вплине як на бізнес учасниць, так і на регіональне бізнес-середовище.

Контактна інформація. Для отримання більш детальної інформації про програму просимо звертатися до координаторів: Віта Думанська, vdumanska@kse.org.ua, тел. 093 92 00 791, Іванна Куртик, ikurtyk@kse.org.ua, тел. 098 80 40 054, Григорій Федак, grygoriy@agrolviv.com.ua, тел. 067 503 77 29.

Довідка:

Агро-Львів – це шестирічна програма, яка реалізується данською компанією NIRAS за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії, спрямована на збільшення доданої вартості в ланцюгах постачання від виробника до споживача в молочному та фруктово-овочевому секторах.

Основною метою програми Агро-Львів є допомога господарствам (у першу чергу, мікро малим та середнім господарствам), кооперативам та громадам у збільшенні доданої вартості продукції через більш ефективну та стабільну співпрацю з переробними підприємствами, оптовими ринками та іншими учасниками ланцюгів постачання.

Київська Школа Економіки (KSE) – це навчальний заклад світового рівня з відмінною репутацією як в Україні, так і за кордоном, який готує майбутнє покоління економістів світового рівня. KSE належить до кращих економічних шкіл Центральної та Східної Європи. Діяльність Школи сприяє розвитку економіки, бізнесу, а також економічної політики в Україні та сусідніх державах. KSE провадить свою освітню діяльність за підтримки Уряду Швеції.

У діяльності Школи гармонійно поєднані економічна освіта та освітні послуги для бізнесу. KSE має значний досвід у реалізації коротко- та середньострокових навчальних програм, спрямованих на розвиток лідерських та управлінських якостей, підвищення професійної майстерності у сфері фінансів, маркетингу та HR. KSE реалізовано понад 25 навчальних та дослідницьких проектів на запит вітчизняних і міжнародних урядових та громадських організацій. Школа має досвід співпраці з ООН, Міжнародною організацією праці, Світовим Банком, Global Development Network, українським урядом та ін.