Головна » Інше » У Львові розтрощили ресторан

У Львові розтрощили ресторан

Ресторан холдингу «!Фест» «Перша грильова ресторація М’яса та Справедливости», розташований у Львові в Бернардинському дворику, сьогодні, 6 жовтня, було зруйновано представниками виконавчої служби в присутності міліції та міської влади. 

За інформацією прес-служби Львівської міської ради, демонтаж закладу санкціонований рішенням Господарського суду Львівської області, який встановив, що літній майданчик у Бернардинському дворику є об’єктом самочинного будівництва.

«Є рішення Господарського суду Львівської області, підтверджене рішенням суддів апеляційно-касаційної інстанції. Встановлено, що цей об’єкт є самочинним будівництвом і повинен бути демонтований. Належним чином відкрито виконавче впровадження. Постанова про відкриття виконавчного вповадження станом на сьогодні не оскаржується в жодному суді», — повідомила вдень начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич.

Мережа ресторанів «!Фест» розповсюдила заяву, у якій назвала нинішній інцидент рейдерською атакою з боку міського голови Андрія Садового.

Ресторатори наголошують, що мер систематично поширював неправдиву інформацію про «!Фест», спонукаючи тим самим суди, силові органи та окремих високопосадовців з Києва до неправомірних дій.

Ті, хто прийшов руйнувати ресторан, не зважили на надані юристами компанії усі необхідні документи на функціонування об’єкту, в тому числі і дозволи, завірені Львівською міською радою, наголошується у заяві.

Відтак «!Фест» має намір оскаржити дії міської влади, в т.ч. збирається звернутись до європейських судових установ.

«Холдинг Емоцій «!ФЕСТ» офіційно звертається за захистом до лідерів усіх політичних партій, яким не байдуже майбутнє обличчя Львова. Адже у випадку подальшого свавілля міського голови без роботи залишаться понад 650 львів’ян, а заклади, які сьогодні є обличчям Львова («Криївка», «Львівська майстерня шоколаду», «Гасова лямпа») просто припинять своє існування», — наголошується у заяві.

Із заяви також стало відомо, що демонтажу підлягає ще один заклад «!Фесту» — кнайпа «Старенький Трамвай», розташована у стилізованому вагоні трамваю 30-х років минулого століття на одній з центральних площ Львова.

Львівська міська влада своїм рішенням віддала землю під цією кнайпою приватній компанії, яка немає стосунку до холдингу «!Фест». І тепер «Старенький Трамвай» також демонтують.

У Садового заяву рестораторів назвали безпідставною.

«Юридичне управління вважає, що заява холдингу емоцій «Фест» не має жодних підстав. Були відповідні звернення і відповідні встановлені факти Інспекцією держархбудконтролю щодо незаконних дій встановлення літнього майданчика і є рішення судів – Господарського суду Львівської області, Апеляційного господарського суду та Вищого господарського суду, де є підтвердження того, що об’єкт у Бернардинському дворику був самосудом. Щодо інших закладів зазначеної мережі, то ті заклади, які діють у відповідності до чинного законодавства України, жодних претензій до компанії, до засновників компанії ні Львівська міська рада, ні її виконавчі органи, пред’являти не будуть. Щодо тих закладів, які реконструйовані, збудовані, встановлені з порушенням, наші дії будуть відповідно до чинного законодавства України», — зазначила начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич.

Нагадаємо, у грудні 2010 року Галицька райадміністрація Львова подала на «!Фест» до суду, звинувативши рестораторів у незаконному будівництві в Бернардинському дворику.

Тоді ж департамент містобудування ЛМР скасував виданий ТзОВ «!Фест» дозвіл на встановлення літнього майданчика у Бернардинському дворику.

Відтак «!Фест» розпочав демонтаж елеметів конструкції закладу. Але згодом припинив це і 4 квітня 2011-го подав Апеляційну скаргу на рішення Господарського суду Львівської області від 25.03.2011 року по справі за позовом Галицької районної адміністрації про демонтаж самовільного будівництва.

До мережі «!Фест» входять ресторани та кнайпи «Криївка», «Гасова лямпа»,«Львівська майстерня шоколаду», «Мазох-café», «Лівий берег» тощо.

Співвласниками компанії є львів’яни Андрій Худо, Юрій Назарук та Дмитро Герасимов.

x

Рекомендуємо

Кав'ярня Фесту в Нікарагуа

«!Фест» відкрив кав’ярню в Нікарагуа

Холдинг емоцій «!Фест» відкрив кавовий хаб в Нікарагуа, в курортному місті Сан ...