Головна » Бізнес » Енергетика » Після обіду на Львівщині повернуться до графіків погодинних відключень електрики
Лампочка не світить

Після обіду на Львівщині повернуться до графіків погодинних відключень електрики

Потішились і досить. У вівторок, 3 січня, у Львівській області повернуться до графіків погодинних відключень електроенергії. Вони, за даними «Львівобленерго», діятимуть сьогодні з 14:00 до 23:00.

Морально готувати мешканців Львівщини до того, що все так світла не буде, як на Новий рік, почали ще вчора, попередивши, що графіки відключення скасовано лише до завершення доби 2 січня.

Однак станом на 11:00 3 січня у Львові вимкнень не було.

Як пояснили в «Укренерго», до 14:00 обмеження споживання електрики в країні вирішили не застосовувати. Це стало можливим завдяки зниженню споживання електроенергії внаслідок теплої погоди. Тобто населення менше вмикало електричні прилади для обігріву помешкань. Крім цього, через ясну погоду у ранкові та денні години зросло виробництво електроенергії сонячними електростанціями.

Водночас, за інформацією оператора системи передачі електроенергії , на вечір прогнозується поступове зростання споживання, і тому диспетчерський центр довів ліміти споживання до областей на другу половину доби з метою забезпечення балансу в енергосистемі.

«Ворог знову завдав ударів по енергооб’єктах на сході та півдні країни. На жаль, є пошкодження в розподільчих мережах. Ремонтні роботи та відновлення живлення будуть проведені відразу після отримання відповідних дозволів військових», — зазначили в «Укренерго».

x

Рекомендуємо

Обледеніння

Львівщина перевищила ліміти. 217 населених пунктів — без світла

Станом 9:47 ранку 5 січня у Львівській області 217 населених пунктів перебувають ...