Головна » Бізнес » У Львові підприємцям відшкодовуватимуть частину вартості електрогенераторів
Електрогенератор

У Львові підприємцям відшкодовуватимуть частину вартості електрогенераторів

Львівські підприємці можуть розраховувати на те, що їм відшкодують половину вартості електрогенераторів, які вони придбали з початку великої війни.

Це передбачено змінами до Положення про ваучерну підтримку бізнесу в період воєнного стану, які прийняв виконком Львівської міськради у вівторок, 29 листопада.

Допомогти таким чином місто хоче, судячи з повідомлення прес-служби мерії, насамперед ресторанному бізнесу та роздрібній торгівлі продуктами харчування, за винятком алкоголю та тютюнових виробів. Ті з них, що купили генератор потужністю від 3 кВт включно після 24 лютого 2022 р., зможуть подати до ЦНАП заяву на відшкодування з визначеним переліком документів, і, якщо експертна комісія дасть добро, отримати ваучер на 50% вартості генератора, однак не більше 80 тис. гривень.

Але є одне «але». Мер Андрій Садовий наголосив, що «точки», які отримають відшкодування, змушені будуть пускати до себе людей, які захочуть зарядити телефон чи, наприклад, погрітись. Тобто вони мають працювати, по суті, як Пункти незламності. «Насправді ми можемо цим рішенням запустити сотні пунктів обігріву — Пунктів Незламності — де можна зарядити телефон, отримати гарячу воду, скористатись вбиральнею тощо. Ті підприємці, які подаватимуть заявки на отримання фінансової допомоги від міста, мають обов’язково впускати відвідувачів», — сказав він.

Рішення виконкому про ваучери на електрогенератори ще мають затвердити депутати Львівської міськради. Відповідну ухвалу вони розглянуть на засіданні 6 грудня, проте в мерії закликали бізнес не чекати, а вже починаючи з 30 листопада подавати заявки на відшкодування.

Оновлено 07.12.2022: На засіданні 6 грудня міськрада прийняла ухвалу про впровадження енергетичних ваучерів, отже, підприємцям таки відшкодовуватимуть 50% вартості електрогенераторів.

Які документи необхідно подати в ЦНАП, щоб отримати часткове відшкодування вартості електрогенератора

  • заяву на отримання ваучера з енергозабезпечення на часткову компенсацію вартості закупівлі електрогенератора;
  • копії платіжних документів (первинні документи, які підтверджують факт отримання електрогенератора та здійснення оплати за наданий товар);
  • копії документів із зазначенням технічних характеристик та серійного номера (або інше заводське маркування) електрогенератора;
  • копію витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців;
  • фото електрогенератора.

Додаткову консультацію можна отримати за телефоном: (032) 254-60-15.

x

Рекомендуємо

Добробут

У Садового виступили за продовження роботи ринку «Добробут» до кінця воєнного стану

«Наша позиція завжди полягала в тому, що до завершення судових процесів, і ...