Головна » Бізнес » Енергетика » На Львівщині побудували найбільшу в Україні сонячну електростанцію на даху
Дахова СЕС в Радехові

На Львівщині побудували найбільшу в Україні сонячну електростанцію на даху

На Львівщині, у місті Радехів запрацювала найбільша в Україні дахова сонячна електростанція (СЕС), яка забезпечуватиме електроенергією два підприємства.

Про це повідомила компанія Rayton, яка виступила партнером з поставки і монтажу обладнання цієї СЕС, передає ExPro.

«Місяць тому на Львівщині, в місті Радехів запрацювала найбільша в Україні дахова сонячна електростанція для власного споживання підприємства. Підприємства, що поєднало два абсолютно різних напрямки виробництва. Так, ТОВ «Мебель-Сервіс» займається виготовленням меблів, а ТОВ «Радехів Біо Фарм» розведенням і вирощуванням свиней», — вказали в компанії.

Зазначають, що рішення перейти на альтернативне енергоспоживання та встановлення власної СЕС було прийнято до початку війни.

Потужність встановленої дахової СЕС – 725 кВт, для реалізації проєкту задіяли 1331 сонячних панелей Trina, 6 інверторів та система моніторингу Huawei. Період окупності цієї СЕС оцінюють в 3 роки.

Як вказують в компанії, це не перший проєкт СЕС для власного споживання в Україні. Так, раніше вже були реалізовані схожі проекти на таких об’єктах як: пивзавод «Уманьпиво», Бердичівський пивоварний завод, підприємство «Панда», що розливає воду «Караван», автозаправочні комплекси ОККО, і багатьох інших, що вирішили побудувати сонячні електростанції виключно для власного споживання.

x

Рекомендуємо

Лампочка не світить

Після обіду на Львівщині повернуться до графіків погодинних відключень електрики

Потішились і досить. У вівторок, 3 січня, у Львівській області повернуться до ...