Головна » Економіка » Застава для Садового, бюджет Львівщини-2020, афера року, доступні кредити. Підсумки з Василем Скрібою #5

Застава для Садового, бюджет Львівщини-2020, афера року, доступні кредити. Підсумки з Василем Скрібою #5

Огляд подій тижня у Львові, 2-6 грудня 2019

Андрій Садовий, якому суд раніше призначив 1 млн 56 тис. гривень застави у справі продажу землі під індустріальний парк, 5 грудня частково виграв апеляцію. Ніякої застави йому платити вже не треба. Суд застосував до нього запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання і наказав за першим же викликом з’являтись до свідчого та утриматись від спілкування зі свідками.

Рішення апеліції. Наживо

Рішення апеляції. Наживо

Gepostet von Андрій Садовий am Mittwoch, 4. Dezember 2019

 

А ще мер Львова розповів, на що пішли понад 52 млн грн, які компанія CTP заплатила за цю земельну ділянку.

Бюджет Львівщини на 2020 рік буде більш ніж удвічі меншим, ніж цьогорічний. Все через зміну повноважень, зокрема, частину видатків держава фінансуватиме напряму, в обхід обласного бюджету. Таким чином, видаткова частина бюджету області на наступний рік затверджена в обсязі 6,2 млрд грн. Доходи очікуються в розмірі 5,9 млрд грн. Детальніше про це розписано на сайті ЛОР.

Всього лише 1 голосу забракло Львівській обласній раді, щоби дозволити комунальному підприємству «Обласний аптечний склад» списати понад 4000 кв. м складських приміщень на вул. П’ясецького, 9. Голова облради Олександр Ганущин спробував переголосувати це питання, зіславшись на те, що буцімто у депутата Михайла Гички не спрацювала картка, але і після другої спроби питання не пройшло. Депутати Андрій Білоус з «Народного контролю» та Володимир Гірняк з «Громадянської позиції», яких два місяці тому негарно звільнили з посад, відповідно, першого заступника та заступника голови ЛОР, були категорично проти такого рішення. Білоус навіть назвав його «аферою року».

1 лютого 2020 року в Україні стартує програма доступних кредитів в рамках ініціативи президента Зеленського «Повертайся і залишайся» з підтримки мікро- та малого підприємництва. Стартапери і підприємці з досвідом можуть розраховувати на отримання 1,5 млн грн кредитних коштів на 5 років за ставкою 5%, 7% або 9% річних, залежно від обсягу виручки та кількості робочих місць. Деталі — у пості міністра розвитку економіки Тимофія Мілованова ?

ПОВЕРТАЙСЯ І ЗАЛИШАЙСЯ Готуємо до запуску програму з підтримки мікро- та малого підприємництва – «Повертайся і…

Gepostet von Тимофей Милованов am Mittwoch, 4. Dezember 2019

 

Українська авіакомпанія SkyUp анонсувала чотири нові авіарейси зі Львова влітку 2020 року, і на три з них — до Батумі, Бургаса та Барселони, уже відкрила продаж квитків.

Як стало відомо, Львівська міськрада продала на аукціоні через ProZorro приміщення на вул. Л. Долинського, 2 загальною площею 105 кв. м за 1,5 млн гривень ТзОВ «Шольц-Транс». Стартову ціну було перевищено на майже 295 тис. грн.

x

Рекомендуємо

Хлібосол

Верховний Суд поставив крапку у справі Львівська міськрада проти «Хлібосолу»

Верховний Суд відмовився відкривати провадження за касаційною скаргою Львівської міськради на постанову ...