Головна » Економіка » Підозра Садовому, приватизація санаторію, російські пригоди «Видавництва Старого Лева», успіх Кривецького. Підсумки з Василем Скрібою #4

Підозра Садовому, приватизація санаторію, російські пригоди «Видавництва Старого Лева», успіх Кривецького. Підсумки з Василем Скрібою #4

Огляд подій тижня у Львові, 18-22 листопада 2019

Андрієві Садовому аукнувся старий грішок. А з ним — і кільком посадовцям Львівської міської ради, в т.ч. начальнику управління земельних ресурсів Сергію Коровайнику. У 2015 році мер Львова взяв і продав компанії СТР (Нідерланди) під будівництво індустріального парку 23 гектари землі у селі Рясна-Руська. Тобто за межами територіальної юрисдикції Львівської міськради. (Про це свого часу гарно розписав «Львівський портал».) Таким чином, на думку Спеціальної антикорупційної прокуратури, громадянам та державі завдано збитків на понад 93,5 млн гривень. Тож у четвер, 21 листопада, прокурори САП вручили Андрієві Садовому та його «подільникам» підозру в зловживанні владою під час продажу згаданої земельної ділянки. Мер тут же записав відео, де майстерно, як він вміє, перевів тему в зовсім іншу площину. І на ефір на канал своєї дружини збігав, де так само багато розповідав про політичні переслідування.

Британська нафтогазовидобувна компанія Cadogan Petroleum тимчасово зупинила видобуток нафти на Блажівському нафтовому родовищі, що у Львівській області. А все, кажуть, через Державну службу геології і надр України, яка не продовжила їм спецдозвіл на ці роботи. Його термін закінчився 18 листопада. Як тільки буде новий спецдозвіл, британці обіцяють відновити нафтовидобуток. Держгеонадра ситуацію поки що ніяк не прокоментувала. Таке враження, що там зайняті піаром нового керівника Романа Опімаха, якого призначили на цю посаду на початку листопада.

Ну і раз уже зайшла мова про Романа Опімаха, то сайт «Варіанти» з посиланням на портал «Антикор» написав, що з призначенням пана Опімаха контроль над Держгеонадрами отримав колишній народний депутат та фінансист ВО «Свобода» Ігор Кривецький. До такого висновку журналісти дійшли на тій підставі, що Опімах взяв собі в радники таку собі Ірину Супрун, яка тісно пов’язана з Кривецьким. «Ігор Кривецький довгі роки повністю контролював Держгеонадра, а відтепер саме він буде відповідати за реалізацію програми уряду у сфері надрокористування, у тому числі легалізації видобутку бурштину», — йдеться в публікації.

Львівське «Видавництво Старого Лева» продало російському видавництву «МИФ» права на публікацію двох дитячих книжок, чим спровокувало хвилю обурення серед українців — бо ж в нас з Росією війна, як-не-як. У видавництві ж нічого поганого в своїх діях не бачать, а бачать лише добре, бо, вважають, таким чином «популяризують українську книжку на ворожій території».

Комунальний дитячий кардіоревматологічний санаторій на вул. Коновальця підготували до продажу. 19 листопада більшість депутатів Львівської облради проголосували за те, щоб його реорганізувати, приєднавши до Львівської обласної клінічної лікарні «Охматдит», а відтак виставити будівлі санаторію на приватизацію. Депутатів при цьому підганяв голова ЛОР Олександр Ганущин, звертаючи їхню увагу, що цю нерухомість хоче «віджати» Львівська міська рада. Загальна площа будівель санаторію — 704,1 кв. м. Виручені від їх приватизації кошти облрада має намір розподілити таким чином: 50% — «Охматдиту» та Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центру, а інші 50% — в обласний бюджет розвитку.

На шиї народного депутата Ярослава Дубневича продовжує, образно висловлюючись, затягуватись петля. На цей раз РБК-Україна з інформованого джерела стало відомо, що Вищий антикорупційний суд України арештував усе (!) майно нардепа. «Слуги переходять від лібертаріанства не в соціалізм, а відразу в ленінізм. Головне тепер відбирати і розділяти. Чим закінчились такі експерименти в історії України, думаю, нгагадувати не треба», — написав на своїй ФБ-сторінці Я. Дубневич.

«Кредобанк» слідом за «Приватбанком», «Ощадбанком», monobank’ом та ще майже двома десятками українських банків підключився до Apple Pay. Тож тепер ті його клієнти, які є держателями карт Mastercard, зможуть оплачувати покупки за допомогою даної системи мобільних платежів.

Винниківська тютюнова фабрика, сплативши з початку року до державного бюджету понад 2 млрд грн, посіла 4-те місце у загальному рейтингу найбільших платників податків України, за даними ДФСУ. Ось так. «Нам приємно, що ДФС відмітила нашу прозорість та сумлінну працю як одного з найбільших платників податків країни», — прокоментував акціонер та директор ТзОВ «Винниківська тютюнова фабрика» Григорій Козловський.

x

Рекомендуємо

Ярослав Дубневич

ВАКС постановив примусово доставити Дубневича до суду

Учора, 26 жовтня, після того як народний депутат Ярослав Дубневич не з’явився ...