Головна » Економіка » Мальський в топі, нова митниця, штраф «Львівгазу», служба 911 для підприємців. Підсумки з Василем Скрібою #6

Мальський в топі, нова митниця, штраф «Львівгазу», служба 911 для підприємців. Підсумки з Василем Скрібою #6

Огляд подій тижня у Львові, 9-13 грудня 2019

Губернатор Львівщини Маркіян Мальський продовжує триматись 5-го місця у рейтингу голів обласних державних адміністрацій за показниками соціально-економічного розвитку областей, який укладає видання «Ділова столиця». За підсумками 3 кварталів 2019 року Мальський набрав 49 балів. Видання відзначило успіхи Львівщини за такими показниками, як загальна площа нового житла на 1000 населення, загальна площа нових нежитлових будов на 1000 населення, а також безробіття населення працездатного віку. Натомість кульгає динаміка нефінансових послуг, будівництва та промисловість.

Ну, з Богом! В Україні запрацювала реформована митниця. Тепер замість 26 регіональних митниць буде лише 16-ть. Зокрема Львівська, Івано-Франківська та Тернопільські митниці увійшли в об’єднану Галицьку митницю. Очолив її Володимир Цабак, донедавна начальник Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові.

Польська компанія PGNiG SA та українська група компаній «Енергетичні ресурси України» (ЕРУ) підписали угоду про розвідку та видобуток природного газу у Львівській області. З такої нагоди звучить композиція Gaz na ulicach польського гурту KULT, після якої продовжимо

Продовжуємо: про співпрацю PGNiG SA та «ЕРУ» стало відомо 9 грудня. До роботи партнери планують стати щойно отримають необхідні дозволи. Для початку вони хочуть пробурити розвідувальну свердловину довжиною до 2500 метрів і провести геофізичні дослідження для визначення місцерозташування наступних свердловин.

Наступного ж дня після попередньої новини, 10 грудня, з’явилась інформація, що згадана вище ЕРУ придбала компанію ТОВ «Карпатська індустріальна група», що має дозвіл на розробку вуглеводнів на Біблівській площі на Львівщині.

При Львівській облдержадміністрації розпочало роботу нове утворення — Офіс радників. Очолила його адвокат, громадська активістка, голова Громадської ради при СБУ у Львівській області, голова ГО «Право на вибір» Галина Янко. Персональний склад Офісу радників поки що тримають в таємниці. За словами Янко, це будуть суперові експерти в своїх сферах, в т.ч. і в бізнесі. «Будемо намагатися допомагати бізнесу, аби в нього не було проблем, щоб змінилась ситуація з інвестиціями», — зазначила вона.

Галина Янко

Галина Янко / Фото: facebook.com/galyna.yanko

Антимонопольний комітет України оштрафував «Львівгаз» та ще 15 облгазів за те, що зловживали своїм становищем, донараховуючи у платіжках українців додаткові обсяги спожитого газу, які не відображалися у лічильниках. Загальний розмір штрафів склав 278 млн грн, в т.ч. «Львівгазу» «впаяли» 13 млн грн.

Щоб ви знали, Мінцифри спільно з урядовим контактним центром запустили «гарячу лінію» для підприємцівhttps://thedigital.gov.ua/hotline . Така ніби служба 911, куди бізнесмени можуть звернутися в будь-який час дня і ночі. Поки що це онлайн-чат, але в перспективі планують запустити ще телефонну лінію і чат-бота. «Це інструмент, що позбавить вас зайвого стресу та вивільнить час для розвитку власної справи. Ми підкажемо відповіді на питання адміністративного характеру, що стосуються створення, діяльності чи закриття бізнесу», — пояснюють в Мінцифри. На словах виглядає гарно.

На цьому все. Гарних вихідних!

x

Рекомендуємо

На Львівщині навчатимуть на операторів цивільного дрона

Професію оператора дрона можна здобути уже в двох профтехах Львівщини

У Львівській області на сьогодні у двох закладах профтехосвіти навчають нової спеціальності ...