Фото: favim.ru

Ціни на італійські продукти харчування у Львові удвічі-тричі вищі, ніж в Італії. 

Про це пише газета ZIK.

Так, найпопулярніша у Львові серед споживачів італійських продуктів паста Barilla коштує від 15 до 30 гривень, тоді як в Італії її ціна — 6-7 гривень за пачку.

Макарони Riscossa, Divella, Reggia у Львові можна купити за 10-13 гривень за пачку. В Італії — за удвічі менші гроші.

Так само у 2-3 рази дорожче, ніж на батьківщині, коштують у Львові італійські сири.

Ціни на салямі та італійську шинку-прошутто приблизно однакові. Наприклад, якщо в Італії за 100 г салямі треба заплатити 12 гривень, то у нас — 16 грн., за прошутто — 16 і 20 гривень, відповідно.

Співмірні з італійськими у Львові й ціни на піцу: 3-7 євро в Італії та 30-70 гривень — у Львові.

За словами італійця Луїджі Морано, який вже три роки живе у Львові, італійські продукти потрапляють до міста Лева «у маршрутках». Відтак ті, хто цим займається, непогано заробляє, оскільки не платить мита.

Власник гуртової «точки» з продажу італійських товарів Володимир на правах анонімності розповів газеті, що на митниці платить за «бусик» із продуктами 300-500 євро. Заробляє від 4 до 5 тисяч євро на місяць. «Але це не є стабільним, інколи бувають і збитки», — зазначив підприємець.

Більше читайте у статті «Паста проти вареників» у газеті «ZIK» від 2 лютого 2012 року.

«Прибуток»