Головна » Гроші » У Верховній Раді назвали проблему, яка чекає на вчителів у Львівській області

У Верховній Раді назвали проблему, яка чекає на вчителів у Львівській області

Освітяни низки новостворених територіальних громад у Львівській області можуть залишитись без зарплати восени цього року.

Про це повідомив сьогодні на засіданні погоджувальної ради депутатських фракцій народний депутат, член депутатської групи «Довіра» Павло Бакунець, передає кореспондент «Прибутку».

За його словами, через те, що Міністерство освіти провело новий формульний розрахунок освітньої субвенції новоствореним тергромадам, восени освітня галузь на Львівщині зіткнеться з нестачею коштів на заробітну плату.

Зокрема, зазначив нардеп, в прикордонній Рава-Руській територіальній громаді недостача коштів на освітню субвенцію складає 10 млн гривень, у Золочівській громаді — 20 млн грн, в Ново-Яворівській — 25 млн грн, в Яворівській — 35 млн грн.

«Це шалені цифри для місцевих бюджетів, і вони не зможуть покрити їх зі своїх бюджетів розвитку для того, аби забезпечити заробітну плату осінню або під зиму вчителям», — сказав Бакунець.

Відтак, за його словами, депутатська група «Довіра» просить уряд переглянути освітню субвенцію і збільшити її, щоб уникнути проблеми з виплатою зарплат вчителям.