Головна » Бізнес » Медіа » Зеленського закликали зібрати РНБО через зміну власника телеканалу ZIK

Зеленського закликали зібрати РНБО через зміну власника телеканалу ZIK

Фракція «Народного фронту» у Верховній Раді закликала президента Володимира Зеленського невідкладно скликати засідання РНБО, щоб розглянути питання про загрози, які постали перед інформаційною безпекою України.

Про це заявив керівник фракції НФ Максим Бурбак сьогодні, 18 червня, на засіданні погоджувальної ради парламенту.

Бурбак наголосив, що пропутінські сили продовжують захоплювати інформаційний простір України, і черговою ланкою в цій операції є встановлення контролю оточення Віктора Медведчука, кума Путіна, над телеканалом ZIK.

«Телеканал ZIK відтепер належить оточенню кума Путіна Медведчука, стає інструментом впливу в руках нових власників, які ганебно їздять у кремлівські приймальні, попри війну, яка триває 5 років, попри 13 тисяч загиблих наших громадян від рук російських бойовиків», — сказав він.

«ZIK — третій телеканал у руках російської п’ятої колони, і ми повинні усвідомлювати: завтра чи післязавтра таких каналів ставатиме ще більше, якщо відповідальні державницькі сили не намагатимуться протистояти інформаційній окупації. Це реальна небезпека, це причина бити на сполох!», — додав парламентар.

Якщо засідання РНБО з приводу загроз інформаційній безпеці таки відбудеться, про ухвалені на ньому рішення, підкреслив Максим Бурбак, слід максимально широко інформувати суспільство.

Як повідомляв «Прибуток», днями стало відомо, що новим власником телеканалу ZIK став Тарас Козак, народний депутат від Опозиційного блоку, бізнес-партнер та соратник Віктора Медведчука. До цього він уже володів телеканалами 112 Україна та NewsOne.

x

Рекомендуємо

Наталія Вітрук, гендиректор телеканалу ZIK

Стало відомо, хто очолить ZIK після зміни власника

Генеральною директоркою телеканалу ZIK після того, як його придбав соратник Віктора Медведчука ...