Головна » Економіка » Цьогорічний Міжнародний економічний форум у Львові обіцяє бути безпрецедентним
Роман Филипів
Роман Филипів

Цьогорічний Міжнародний економічний форум у Львові обіцяє бути безпрецедентним

18-ий Міжнародний економічний форум, який проходитиме у Львові 1-2 листопада, буде особливим.

Про це повідомив директор департаменту економічної політики Львівської облдержадміністрації Роман Филипів на брифінгу у понеділок, 2 жовтня, передає кореспондент «Прибутку».

«За складом спікерів, модераторів, я думаю, що це буде дійсно безпрецедентний захід, який не мав подібних аналогів у попередні роки. Хоча і в 2016-му, і 2017-му роках Львівський міжнародний економічний форум проводився достатньо успішно і на високому рівні», — сказав він.

За його словами, у масштабному заході очікується участь відомих економістів, урядовці, представники дипломатичного корпусу, в тому числі з Канади, Польщі, країн Прибалтики та США. «Будуть екс-міністри. Причому, такі екс-міністри, по яких багато хто писав кандидатські і докторські дисертації», — зазначив посадовець.

Усього ж у Міжнародному економічному форумі-2018 візьмуть участь понад 2500 учасників.

Заявлена тема цьогорічного форуму: «Львівщина — хаб можливостей». На думку Филипіва, за останні роки Львівській області вдалось багатьох переконати, що тут створені добрі умови для розвитку підприємництва.

У перший день Міжнародного економічого форуму відбудеться чотири дискусійні панелі, на яких, зокрема, обговорюватимуть питання, що стосуються впливу економічних реформ в державі на промислову політику, експортних можливостей України та Львівщини, монетарної політики: «Тут нам цікава думка і представників регулятора, тобто Національного банку України, представників уряду України, екс-міністрів, провідних експертів… якою має бути монетарна політика — якою має бути облікова ставка НБУ, якою має бути вартість капіталу, на який період цей капітал надаватиметься, яким чином взагалі побудувати монетарну політику так, щоб промисловість отримувала відповідний капітал і стимул для розвитку».

Одна із дискусійних панелей буде присвячена Львівщині як високотехнологічному регіону. Як пояснив Роман Филипів, на сьогодні багато хто критикує, що, незважаючи на те, що на територію Львівської області зайшло чимало інвесторів, вони здійснюють переважно операції з давальницькою сировиною, а не працюють у секторі глибинної переробки. «І тут ми хочемо продемонструвати, що сьогодні Львівська область готова, має всі потужності — і кадрові, і економічні, для того щоб в її межах працювали інвестори з високотехнологічним виробництвом», — наголосив він.

У другий день Міжнародного економічного форуму, серед іншого, відбудеться захід щодо реалізації ініціативи «Львівський промисловий хаб», що передбачає створення промислових кластерів, реформування професійно-технічної освіти таким чином, щоб вона відповідала потребам промислових підприємств, які зараз відчувають кадровий голод.

При цьому Роман Филипів зазначив, що цей захід відбуватиметься на такій локації та в такому форматі, що багато хто здивується.

У рамках 18-го Міжнародного економічного форуму у Львові відбудеться виставка «Схід-Експо», на якій свою продукцію представляють промислові підприємства з Донецької та Луганської областей.

Роман Филипів також повідомив кореспондента «Прибутку», що під час форуму планується підписання низки угод, зокрема між Львівщиною та деякими провінціями Італії про співпрацю в економічній та інших сферах. Напрацьовуються також угоди з деякими інвесторами, які уже задекларували своє бажання працювати на території області.

«Я думаю, що Львівський міжнародний економічний форум сьогодні претендує бути одним із провідних в Україні, і, напевно, що ми собі поставимо планку так, щоби конкурувати з Київським міжнародним економічним форумом», — наголосив директор департаменту економічної політики Львівської ОДА.

x

Рекомендуємо

Роман Матис, начальник управління інвестиційної політики Львівської облдержадміністрації

Роман Матис: «Нам треба молитися, щоби до нас прийшли більш автоматизовані виробництва і довірили нам збірку чогось складнішого, ніж двокомпонентні сполучення»

Велике інтерв’ю з керівником управління інвестиційної політики Львівської ОДА про те, як ...