Головна » Інше » Реалізація проекту „Карпатиленд” компанією ÖBf розпочнеться не раніше середини 2004 року, сподівається Торговий радник Посольства Австрії

Реалізація проекту „Карпатиленд” компанією ÖBf розпочнеться не раніше середини 2004 року, сподівається Торговий радник Посольства Австрії

Торговий радник Посольства Австрії в Україні Крістіан Гессль сподівається, що реалізація проекту „Карпатиленд” компанією „Австрійські федеральні ліси” (Österichsche Bundesforste AG) розпочнеться орієнтовно через рік-півтора.

Про це „Контекст-медіа” повідомив сам Крістіан Гессль, коментуючи затримки у просуванні проекту.
„Ми вважаємо, що це ще довгий процес буде. Може бути, рік-півтора – щоб підписати цей протокол і починати працювати”, – сказав він.

„Нам усім зрозуміло, що це величезний проект, тому що одночасно 200 тис. гектарів землі і лісу – це не маленька ділянка, і до цього треба підготуватися”, – зазначив Крістіан Гессль.

Він вважає, що „Карпатиленд” може стати „дуже успішним проектом” і для української, і для австрійської сторони. „Приклади показують, що Федеральні ліси у Румунії, Словаччині, Чехії дуже інтенсивно і добре працюють. То чому б не в Україні?”, – сказав К.Гессль.

Як повідомляв раніше агентство почесний консул Республіки Австрія у Львові Ярослав Наконечний, коментуючи затримки у реалізації проекту „Карпатиленд”, у Львівській області „дуже багато зацікавлених людей (в тому), щоб не було порядку в лісі”.

15 квітня ц.р. „Австрійські федеральні ліси” презентували у Львівській облдержадміністрації проект „Карпатиленд”, у рамках якого компанія планує на правах оренди отримати у тимчасове користування ліси на територіях Турківського (19 тис. га) і Старосамбірського (12 тис. га) державних лісогосподарств, а також отримати доступ до 13 тис. га міжгосподарських лісів.

Після презентації заступник голови ЛОДА Степан Лукашик сказав, що владі області варто ще раз, через місяць-півтора, зустрітися з австрійцями для „вироблення остаточного документа для реалізації”. В облдержадміністрації вважають, зокрема, що у проекті необхідно більш детально розписати економічну частину.

За словами Ярослава Наконечного, з 15 квітня жодних зустрічей щодо „Карпатиленд” не відбувалося.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...