Головна » Інше » Перевірка КРУ виявила факти порушення законодавства щодо оренди землі у Львові

Перевірка КРУ виявила факти порушення законодавства щодо оренди землі у Львові

Перевірка, проведена працівниками КРУ у Львівській області у Львівській міській раді, виявила численні факти не надходження в дохід місцевих бюджетів значних сум орендної плати за користування землею або земельного податку, як це передбачено Земельним Кодексом Україні. — повідомила прес-служба КРУ у Львівській області.

Працівники КРУ встановили, що протягом 2000-2002 років згідно з ухвалами сесій Львівської міської ради 70-ти фізичним і юридичним особам було виділено земельні ділянки, проте договори оренди не були укладені, в наслідок чого місцевий бюджет недоотримав 1,5 млн. грн. Інші ж землекористувачі, які уклали угоди, сплатили за користування землею в місцевий бюджет 1,2 млн. грн.

Встановлено також випадки, коли сесіями Львівської міської ради було прийнято ухвали про виділення земельних ділянок в оренду в 1998, 2001-2002 роках, а договори оренди укладено лише в березні-квітні 2003. Внаслідок несвоєчасного укладення договорів оренди місцевий бюджет недоодержав ще 155 тис. грн.

Матеріали ревізії передано для розгляду в правоохоронні органи.

Державний контроль за використанням та охороною земель, як вказано в Земельному Кодексі України, здійснюється уповноваженими органами виконавчої влади по земельних ресурсах. У вересні 2002 року Львівською міською радою створено управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин, на яке покладено обов’язки по підготовці договорів оренди земельних ділянок.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...