Головна » Інше » Чому бідні? Рецензія Петра Біляна на книжку «Економіка бідності»

Чому бідні? Рецензія Петра Біляна на книжку «Економіка бідності»

Бідні українці не такі уже й бідні, як вони собі думають. До такого висновку дійшов економічний журналіст Петро Білян після прочитання книжки «Економіка бідності. Як звільнити світ від злиднів» авторства Абхіджіт Банерджі та Естер Дуфло.

Враженнями від неї він ділиться у черговому ролику на своєму каналі книжкових оглядів «Петро Чтиво» на YouTube. Книжка вийшла друком у київському видавництві «Наш формат» в 2017 році.

«Тепер маленькі українці мають можливість дізнатися, що не одні вони бідують на планеті. А є ще люди навіть бідніші за найзубожіліших українців», — резюмує Петро Білян.

Так, на відміну від своїх іноземних «колег», українським бідним не потрібно сильно перейматися про те, де б дістати їжу для наступного прийому, бо в Україні, як-не-як, розвинута мережа благодійних організацій, та й Церква їм завжди допоможе.

За словами журналіста, який, до слова, є уродженцем Львова, автори книжки зазначають, що перемогти бідність звичайною роздачею грошей навряд чи вдасться. Бо бідність є результатом певних поведінкових особливостей людей. От, наприклад, доволі часто саме бідні витрачають колосальні суми грошей на те, щоб справити дітям весілля. Така ж картина і з похоронами: «На похорон бідні люди також тратять набагато більші суми грошей, ніж середній клас або навіть заможні люди. Дуже для них це важливо — щоб красиво і так гонорово піти з життя».

Наприкінці відеорецензії Білян задає риторичне питання, а чому ж, власне, ніхто з українських науковців не напише подібну книжку про економіку бідності в Україні, її особливості. Таке дослідження, вважає він, могло б допомогти зрозуміти, як зробити так, щоб бідних в нашій країні поменшало.

Купить книгу Економіка бідності. Як звільнити світ від злиднів (Абхиджит Банерджи, Эстер Дуфло) – 978-617-7388-68-4 | Интернет-магазин Yakaboo.ua

Купить книгу Економіка бідності. Як звільнити світ від злиднів (Абхиджит Банерджи, Эстер Дуфло) в интернет-магазине Yakaboo.ua. Самый большой в Украине интернет- магазин книг. Круглосуточный приём заказов : (044) 225-05-05 Представленный товар есть в наличии. Доставка по Украине

Читайте також:

«Петро Чтиво» — новий YouTube-канал з оглядами книжок від економічного журналіста Петра Біляна

 

x

Рекомендуємо

Андрій Оністрат робить селфі з Андрієм Садовим

«Як я про$рав банк»: автобіографічна книга «біжучого банкіра» Андрія Оністрата — рецензія від Petro Chtyvo

«На сповідь книжка не тягне»