Головна » Інше » 2002 року “Львіввугілля” скоротило видобуток вугілля на 31,7% – до 3,1 млн тонн

2002 року “Львіввугілля” скоротило видобуток вугілля на 31,7% – до 3,1 млн тонн

За минулий рік Державна холдингова компанія „Львіввугілля” скоротила видобуток вугілля на 31,7% у порівнянні з 2001 роком – до 3,155 млн. тонн.

Про це сказано в інформаційних матеріалах до виїзного засідання Комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, який відбувся у Львові 27 лютого.

„Протягом року допущено різкий спад у вуглевидобутку”, – підкреслено у матеріалах.

Виробництво товарного вугілля компанія знизила на 779 тис. тонн (на 32,3%), обсяг товарної вугільної продукції (не враховуючи державну фінансову підтримку) – на 42,5 млн. грн.

Це, як відзначає у своїх матеріалах парламентський Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, різко погіршило фінансово-економічний стан холдингової компанії, спричинило загострення соціальної напруги у трудових колективах та регіоні у цілому.

За його даними, протягом року заборгованість з виплати зарплати по „Львіввугіллю” зросла на 19,3 млн. грн. і на 1 січня 2003 року склала 72,9 млн. грн., у тому числі по шахтах зросла на 14,3 млн. грн., досягнувши 59,4 млн. грн.

На думку Комітету, єдиним виходом з кризової ситуації, що склалася на „Львіввугіллі”, є „термінове вжиття заходів щодо збільшення обсягів вуглевидобутку, що можливе лише за умови невідкладного виділення коштів ДФП на придбання гірничо-шахтного обладнання і ввід в експлуатацію високопродуктивних (800-1300 тонн/добу) лав”.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...