Головна » Бізнес » Промисловість » Порошенко відкрив новий завод Nexans у Бродах

Порошенко відкрив новий завод Nexans у Бродах

Французький концерн Nexans запустив першу чергу заводу у Бродах (Львівська область), що займатиметься виготовленням кабельних мереж для BMW.

Сьогодні, 30 серпня, відбулось її урочисте відкриття, на яке прибув Президент України Петро Порошенко, який рік тому закладав капсулу на місці будівництва майбутнього підприємства.

Відкриття нового підприємства

Gepostet von Ольга Березюк am Mittwoch, 30. August 2017

Це вже третій завод французів на території Львівщини та, як і два інші, входить до складу «Електроконтакт Україна», дочірньої структури німецької компанії Elektrokontakt GmbH, яка, в свою чергу, контролюється Nexans. Раніше в області запрацювали її підприємства у Перемишлянах та Золочеві. Однак саме завод у Бродах має стати найбільшим серед них.

За словами Галини Мельник, менеджера зі зв’язків з громадськістю «Електроконтакт Україна», площа виробничих приміщень заводу Nexans у Бродах сягає 11 000 кв. м, складських приміщень — понад 5 000 кв. м, соціально-побутових приміщень — понад 4 000 кв. м.

З відкриттям першої черги на підприємстві планують створити 1400 робочих місць (наразі набрали понад 300 працівників). Для порівняння, на заводі у Перемишлянах працює понад 300 осіб, а у Золочівському виробничому підрозділі — понад 1000 осіб. «Крім цього, вивчається можливість будівництва другої черги, що додатково створить ще 1000 робочих місць», — зазначила Мельник.

Будівництво нового заводу Nexans на Львівщині обійшлося у більш ніж 30 млн євро.

Виступ Порошенка на відкритті Бродівського виробничого підрозділу “Електроконтакт Україна”:

Сьогодні у місті Броди ми відкриваємо сучасний і потужний комплекс, де виготовлятимуться кабельні мережі для концерну BMW.Відкриття нового заводу – свідчення, що Україна вистояла у війні, розв'язаній проти нас Росією. Нам вдалося вирівняти економічну ситуацію і здійснити дуже важливі реформи.

Gepostet von Петро Порошенко am Mittwoch, 30. August 2017

 

***

А користувачі соцмереж тим часом гадають, що ж то за хлопчик стояв на відкритті поруч з губернатором Львівщини Олегом Синюткою та головою Львівської облради Олександром Ганущином, і висувають свої гіпотези:

Загадка дня 🙂 Невідомий хлопчик на відкритті заводу Nexans у Бродах за участі президента Петра Порошенка

Gepostet von Олег Онисько am Mittwoch, 30. August 2017

x

Рекомендуємо

Сільнички

Соляна криза. В проект будівництва нового сільзаводу на Львівщині внесли зміни

На Львівщині триває підготовка до будівництва нового сільзаводу.