Головна » Інше » Поляки кличуть українок на чорничні плантації: за місяць можна заробити 1300 євро
Чорниці в долонях

Поляки кличуть українок на чорничні плантації: за місяць можна заробити 1300 євро

Польське акціонерне товариство Eurus запрошує українських жінок у Польщу на сезонну працю зі збору чорниці високорослої.

Про це сказано в оголошенні компанії.

Плантація знаходиться за 100 км від українсько-польського кордону, біля міста Ряшів (Rzeszów).

«Кущі є досить високими, а ягоди доволі великими — легко зриваються, тому робота доволі комфортна», — зазначають в Eurus.

Платитимуть поляки від 7 до 8 злотих за 4 кг зібраних ягід (1 скринька). Розрахунок — раз на два тижні.

Як сказано в оголошенні, протягом робочого дня найкращі працівниці зривають навіть до 100 кг чорниць (25 скриньок). Тобто це виходить 200 злотих (50 євро) за день і приблизно 5 000 злотих (1300 євро) за місяць.

Сезон збору чорниць стартує 25 липня і триватиме 8 тижнів.

Польська компанія потребує назагал 60 працівниць. Обіцяє забезпечити їх запрошеннями для виготовлення робочої візи. Транспортування з Ряшева на безпосереднє місце праці Eurus забезпечуватиме власним коштом. А от за доїзд до Ряшева, а також за проживання працівницям доведеться платити зі своєї кишені.

Розміститися українки зможуть в гуртожитку поблизу плантації або на приватних квартирах. Нічліг обійдеться їм від 400 до 500 злотих за місяць (100-125 євро).

Усіх зацікавлених просять зголошуватись на електронну пошту Аґенції українсько-польських ініціатив (займається координацією у справах запрошень на візу) — biuro@ua-pl.com.