Головна » Бізнес » Для кінотеатру «Львів» шукатимуть інвестора
Кінотеатр "Львів" у Стрийському парку

Для кінотеатру «Львів» шукатимуть інвестора

У Львівської обласної ради немає коштів, щоб довести кінотеатр «Львів» до ладу, тому вона збирається знайти для нього інвестора.

Про це «Прибуток» повідомила прес-служба облради.

Реконструкція «Львова», за підрахунками експертів, обійдеться у більш ніж 20 млн. гривень.

Наразі триває конкурс на кращу концепцію функціонування кінотеатру, який облрада оголосила наприкінці грудня 2015 року. Прийом пропозицій на конкурс завершиться 20 березня ц.р.

Тим часом сьогодні, 23 лютого, в приміщенні кінотеатру «Львів» з ініціативи заступника голови ЛОР Володимира Гірняка відбулося виїзне засідання одразу двох постійних депутатських комісій — з питань культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та ЗМІ та з питань комунального майна та приватизації. Запросили на нього також представників громадських організацій.

На засіданні, як інформує прес-служба, зокрема, було озвучено «чимало слушних пропозицій» щодо розвитку закладу культури. Яких саме, в повідомленні не уточнюється.

Натомість в облраді наголошують, що кінотеатр «Львів» перебуває в жалюгідному стані, потребує капітального ремонту, без якого за кілька років може просто розвалитися: «Це був один з найкращих кінотеатрів Львова — величезний зал з підвищенням, широкий екран. Тепер він практично не працює, лише літом у ньому крутять старі фільми. Обладнання, яке є у кінотеатрі, непридатне для показу сучасних стрічок, а на закупівлю нового потрібно близько 5 мільйонів гривень. В приміщенні грибок, а у глядацькому залі підлога прогнила і провалюється під ногами, опалення не працює».

Як зазначив під час засідання директор Мирослав Аринович, коштів на ремонт кінотеатру не виділяли з 1963 року — за будівлею площею 2 тис. кв. м працівники увесь цей час доглядали своїми силами.

Кінотеатр «Львів» — комунальне підприємство Львівської облради. Знаходиться у Стрийському парку. Приміщення, в якому він розташований от уже 58 років, було збудоване ще в 1903 році.

x

Рекомендуємо

БпЛА

Виробників БпЛА на Львівщині планують підтримувати з обласного бюджету

Виробники безпілотних літальних апаратів та інших товарів військового й подвійного призначення зможуть ...