Головна » Інше » Червоноградську збагачувальну фабрику хочуть націоналізувати

Червоноградську збагачувальну фабрику хочуть націоналізувати

Фото: explorer.lviv.ua
Червоноградська збагачувальна фабрика


Народний депутат Олег Панькевич (ВО «Свобода») вимагає від уряду повернути у державну власність Центральну збагачувальну фабрику «Червоноградську» (Львівська обл.). 

Про це йдеться у його депутатському зверненні, адресованому прем’єр-міністру Миколі Азарову, повідомляє прес-служба ЛОО ВО «Свобода».

Панькевич закликає Азарова уже на найближчому засіданні Кабінету Міністрів (воно мало би відбутися у середу, 30 січня 2013 р.) розглянути ситуацію, яка виникла у вуглевидобувній галузі на Львівщині.

Депутат пише, що заплановані урядом реформи у вугільній галузі насправді призводять до закриття шахт та масового звільнення шахтарів, «що дає підстави думати про наміри свідомого знищення підприємств вугільної галузі на Львівщині».

«Під загрозою закриття опинилися шахти, які ще можуть працювати і давати продукцію. Також є можливість видобутку на нових шахтах, звичайно, за умови придбання необхідного обладнання. Окрім того, на державному підприємстві ДП «Львіввугілля» – критична ситуація зі збутом продукції, через що вже за тиждень можуть зупинити роботу всі шахти «Львіввугілля». Без роботи можуть залишитися тисячі гірників. Ця ситуація створює соціальну напругу у вуглевидобувних районах Львівщини», — сказано у зверненні Панькевича.

Нагадаємо, намір уряду закрити шахти «Зарічна» і «Великомостівська» ДП «Львіввугілля» спровокував соціальну напругу серед гірників. 22 січня у Червонограді відбувся велелюдний мітинг, на якому шахтарі вимагали не закривати ці шахти, оскільки вони ще можуть видавати на-гора вугілля.

З аналогічною вимогою на пікеті у Києві під Адміністрацією Президента виступали і два десятки працівників «Львівської вугільної компанії». Вони також вимагали виплатити заборговану їм зарплату та підняти рівень оплати праці.

Червоноградська збагачувальна фабрика перебуває в управлінні «Львівської вугільної компанії». Компанія була створена у травні 2008 року і є правонаступником і зобов’язань «Львівсистеменерго», компанії, яка орендувала збагачувальну фабрику у Фонду держмайна з 2000 року. 37,58% акцій «Львівської вугільної компанії» належать державі. За інформацією Forbes.ua, контролює компанію через ряд фірм Юрій Солод, чоловік міністра соціальної політики Наталії Королевської.

«Прибуток»

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...